
Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Laks, kartofler og dild er en vindende trio. I aften koger vi kartofler, og blander dem med crème fraiche og dild. Samtidigt sylter vi skalotteløg med citron, og blander dem derefter med agurk, radiser, salat og olivenolie. Vi topper med røget laks, og så er maden færdig.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder: Fisk)
500 g
Kartofler
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
60 g
Blandet salat
½ stk
Citrusfrugt
75 g
Radiser
1 stk
Løg
¼ tsk
Salt (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Stil til side med låg på.

Imens, skær skalotteløg i tynde skiver.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Bland salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.
Vend skalotteløg i skålen, og stil til side.

Skær radiser i tynde skiver.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Hak dild groft.
Skyl salat.

Vend agurk, radiser, salat og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i skålen med skalotteløg.

Vend crème fraiche, dild, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i gryden med til kogte kartofler lige inden servering.

Anret dildkartofler og salat i dybe tallerkener.
Top med røget laks.