Rustik kødbollegryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustik kødbollegryde

Rustik kødbollegryde

med sauterede svampe og kartoffelmos

Oplev det bedste fra en gryderet, men lavet på rekord tid. Vores Rustik og varmende gryde med oksekødboller er pakket med smage fra svampe, grøntsager og rødvinssauce, og leder tankerne hen på langtidssimrede gryderetter. Server med cremet kartoffelmos, og mærk varmen brede sig i hele kroppen.

Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Soja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

½ stk

Løg

1 stk

Gulerod

100 g

Champignon

225 g

Hakket oksekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 dåse

Tomatpuré

4 g

Hvide Løjer & Urter

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

1 spsk

Olie til grøntsager

1

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Mel til sauce

2 dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3406 kJ
Kalorier (kcal)814 kcal
Fedt40.2 g
Mættet fedt11.5 g
Kulhydrat76.9 g
Sukker15.4 g
Protein37.5 g
Salt8 g

Fremgangsmåde

Lav mos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skær champignon i tynde skiver.

Steg svampe
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg champignon i 3-4 min, eller indtil brunet.

Overfør til en skål.

Lav kødboller
4

Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person).

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg kødboller, løg og gulerod i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunede). 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav gryderet
5

Tilsæt hvedemel, tomatpuré og Hvide Løjer & Urter til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt kyllingebouillon, rødvinssauce, sojasauce og vand. Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt champignon, og vend sammen.

Hak persille groft.

Server
6

Anret gryderet og kartoffelmos i dybe tallerkener.

Top med persille.