
I aften er vi inspireret af mexicansk madlavning. Vidunderlige hakkebøffer med dejlige tex-mex krydderier steges til perfektion. Samtidig koger vi krydret cajunris, og laver en skøn salat med agurk, tomat og chili. En frisk citrusfrugtdressing med syltet rødløg topper herlighederne.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Langkornede hvide ris
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Citrusfrugt
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Tomat
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Agurk
225 g
Hakket oksekød
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
5 g
Tex-Mex
½ g
Chiliflager
½ stk
Løg
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Sukker til syltning
1 stk
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Ay Cajun-ba i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, hak løg fint.
Skær citrusfrugt i både.
Bland løg, et stort skvæt citrusfrugtsaft, salt og sukker i en lille skål, og stil til side.

Bland hakket oksekød, rasp, Tex-Mex, æg, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til hakkebøffer (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 5-6 min, eller indtil brunet og gennemstegte.
TIP: Farsen er blød, så vent med at vende indtil der er dannet stegeskorpe. - Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, hak tomat og agurk fint.
Bland agurk, tomat, olivenolie, salt og chiliflager i en skål.
Vend mayonnaise og fraiche i skålen med løg lige inden servering.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Anret cajunris, hakkebøffer og tomatsalat på tallerkener.
Server med citrusfrugtdressing.