HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconProsciuttosvøbt Svinemørbrad
topBanner
Prosciuttosvøbt svinemørbrad

Prosciuttosvøbt svinemørbrad

med cremet svampesauce og blød pastinakmos

Premium

Vi håber I har gemt denne ret til weekenden, for her byder vi på et imponerende festmåltid! Svinemørbrad bliver svøbt med prosciutto, og steges til perfektion i ovnen. Imens kødet passer sig selv, laver vi en silkeblød kartoffel-pastinakmos. Vi topper kød og mos med en cremet svampesauce, og serverer med stegte grønne bønner og græskarkerner!

Allergener:mælknøddersennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Svinemørbrad

100 g

Prosciutto

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Pastinak

1 pose

Timian

1 stk

Skalotteløg

200 g

Champignon

200 ml

Madlavningsfløde

(Indeholdermælk)

150 g

Grønne bønner

20 g

Græskarkerner

(IndeholdernødderKan indeholdesesam, jordnødder)

1 stk

Hvidløgsfed

12 g

Grov sennep

(Indeholdersennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Mælk (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)901 kcal
Energi (kJ)3769 kJ
Fedt43.95 g
Mættet fedt21.1 g
Kulhydrat69.92 g
Sukker15.6 g
Protein57.76 g
Salt6.2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Gem en skive prosciutto til trin 3. Svøb svinemørbrad i resterende prosciutto, og overfør til en bageplade med bagepapir. Steg øverst i ovnen i 20-25 min, eller indtil gylden. Tag svinemørbrad ud af ovnen, og dæk med sølvpapir indtil servering. 

2

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern. Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og eventuelt en klat smør*. Mos med en kartoffelmoser eller en gaffel. Stil til side med låg på for at holde på varmen.

3

Hak resterende prosciutto groft. Hak hvidløg og skalotteløg fint. Pluk timian [2 stilke | 4 stilke]. Skær svampe i tynde skiver. Skær ender af grønne bønner. TIP: Hold længst op på timianstilken, og træk fingrene ned langs stilken for at frigøre bladene.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt græskarkerner, grønne bønner og et nip salt*, og dæk med låg. Steg i 3-4 min, eller indtil bønnerne er møre, og græskarkernerne er gyldne. Overfør til en skål, og stil til side.

5

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt svampe, timian, smør* [1 spsk | 2 spsk] og hakket prosciutto, og steg under omrøring i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt hvidløg og skalotteløg, og steg videre i 1 min. Skru ned til middel varme, tilsæt madlavningsfløde og sennep, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet. Krydr med salt* [½ tsk | 1 tsk] og et stort nip peber*. 

6

Skær svinemørbrad i 2 cm skiver. Anret pastinakmos, grønne bønner og svinemørbrad på tallerkener. Dryp med timiansauce.