
Vi håber at I er sultne, i aften skal vi nemlig lave skøn hyggemad i form af den fantastiske italienske pastaret cacio e pepe. Vi laver en dejlig sauce med fløde, ost og grovmalet peber, og blander den med pasta og blomkål. Vi topper med sprød prosciutto, og serverer vores cacio e pepe med en crunchy tomatsalat med basilikum og solsikkefrø.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
50 g
Prosciutto
275 g
Blomkål
1 pakke
Spaghetti
2 stk
Tomat
1 stk
Basilikum
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
2 g
Groftmalet peber
75 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
2 g
Bouillon
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
10 g
Solsikkekerner
(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)
½ tsk
Salt (trin 4)

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Fordel prosciutto på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprød.

Tilsæt pasta til gryden med kogende vand, og kog i 8-9 min, eller indtil ‘al dente’. Skær blomkål i 1 cm store stykker. Tilsæt blomkål, når pastaen har 3 min tilbage, og kog indtil mør. Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra. TIP: Vandet skal være salt som havvand.

Skær tomat i 2 cm både. Pluk basilikum, og riv i mindre stykker.

Tilsæt madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P] og pastavand [1 dl | 2 dl] til gryden med pasta og blomkål, og varm op på middel varme. Tilsæt halvdelen af finrevet ost lidt ad gangen under omrøring, så den smelter. Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af grovmalet peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. TIP: Tilsæt et skvæt pastavand, hvis saucen ser tør ud.

Bland tomat, basilikum, balsamico, et nip salt og et nip grovmalet peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Anret cacio e pepe på tallerkener. Drys med resterende finrevet ost og et stort nip grovmalet peber. Top med smuldret prosciutto. Server med tomatsalat toppet med solsikkefrø [1/2 pakke, 2P].