Byg-selv-pita er et herligt koncept, fordi store og små nogle gange godt kan være uenige om, hvad der er lækkert at fylde i et pitabrød. Her får alle lov at vælge lige præcis det, de ønsker. Og valgmulighederne er mange og gode: Krydrede koftaer på svinekød, salat, tomat, rødløg og hvidløgsyoghurt. Hertil serverer vi sprøde fritter af rødbede, knoldseller og gulerod.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svinekød
2 stk
Pitabrød
100 g
Romainesalat
150 g
Yoghurt
25 g
Rasp
1 stk
Tomat
½ stk
Hvidløgsfed
4 g
Panamad
½ stk
Rødløg
1 stk
Knoldselleri
2 stk
Gulerod
2 stk
Rødbede
½ tsk
Salt til grøntsager
1 stk
Æg til koftas
¼ tsk
Salt til koftas
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod, knoldselleri og rødbede (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, bland hakket svinekød, æg, rasp, Panamad og salt i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunede.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær roden af salat, og skil bladene ad.
Hak tomat groft.
Hak rødløg og hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en lille skål.
Hold pitabrød under rindende vand i 1 sek.
Placer på risten i ovnen, og varm i 3-4 min.
Anret regnbuefritter på tallerkener, og pitabrød, koftaer, dressing og grøntsager på spisebordet.
Byg din egen pita lige som du vil have den!