Skip to main content
Pita med svinekødskofta | Byg selv
Pita med svinekødskofta | Byg selv

Pita med svinekødskofta | Byg selv

med sprød salat og regnbuefritter

Byg-selv-pita er et herligt koncept, fordi store og små nogle gange godt kan være uenige om, hvad der er lækkert at fylde i et pitabrød. Her får alle lov at vælge lige præcis det, de ønsker. Og valgmulighederne er mange og gode: Krydrede koftaer på svinekød, salat, tomat, rødløg og hvidløgsyoghurt. Hertil serverer vi sprøde fritter af rødbede, knoldseller og gulerod.

Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Celery

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svinekød

2 stk

Pitabrød

100 g

Romainesalat

150 g

Yoghurt

25 g

Rasp

1 stk

Tomat

½ stk

Hvidløgsfed

4 g

Panamad

½ stk

Rødløg

1 stk

Knoldselleri

2 stk

Gulerod

2 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1 stk

Æg til koftas

¼ tsk

Salt til koftas

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2999 kJ
Kalorier (kcal)717 kcal
Fedt24.8 g
Mættet fedt10.8 g
Kulhydrat74.5 g
Sukker24 g
Kostfibre11.8 g
Protein43.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium373.8 mg
Calcium33.9 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Lav regnbuefritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod, knoldselleri og rødbede (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered koftaer
2

Imens, bland hakket svinekød, æg, rasp, Panamad og salt i en stor skål. 

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunede. 

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte. 

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Imens, skær roden af salat, og skil bladene ad.

Hak tomat groft.

Hak rødløg og hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg, salt og et nip peber i en lille skål.

Varm pitabrød
5

Hold pitabrød under rindende vand i 1 sek.

Placer på risten i ovnen, og varm i 3-4 min.

Server
6

Anret regnbuefritter på tallerkener, og pitabrød, koftaer, dressing og grøntsager på spisebordet.

Byg din egen pita lige som du vil have den!