Skip to main content
Peanutpaneret sataykylling
Peanutpaneret sataykylling

Peanutpaneret sataykylling

med karryfritter og gulerod-agurkesalat

4.1
(59)

Sataysauce er en krydret indonesisk sauce med peanuts. I aften serverer vi den med crunchy peanutpaneret kylling. Fantastisk tilbehør er sprøde karryfritter med grøn karrypasta, en frisk gulerod-agurkesalat med koriander og lime.

Tags:
Stærk
Allergener:
Jordnødder
Gluten
Hvede
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Koriander

1 stk

Citrusfrugt

20 g

Grøn karrypasta

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

1 stk

Agurk

500 g

Kartofler

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

280 g

Kyllingebryst

1 stk

Gulerod

100 g

Sataysauce

(Indeholder: Jordnødder, Gluten, Hvede, Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til salat

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3304 kJ
Kalorier (kcal)790 kcal
Fedt23.7 g
Mættet fedt7.6 g
Kulhydrat93.3 g
Sukker16.9 g
Kostfibre9.7 g
Protein52.5 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.1 g
Potassium1150 mg
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Lav karryfritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, karrypasta og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav salat
2

Imens, skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Halver lime.

Hak koriander groft.

Bland agurk, gulerod, koriander, et skvæt limesaft og salt i en mellemstor skål.

Forbered kylling
3

Hak peanuts fint.

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle.

TIP: Det er vigtigt, at peanutsene er fint hakkede, så de fastner.

Paner kylling
4

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Bland panko og peanuts i en tredje dyb tallerken.

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt.

Imens, bland smør, vand og sataysauce i en mellemstor gryde på middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret kylling, karryfritter og salat på tallerkener.

Top kylling med sataysauce.