Svinekødboller i flødesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Svinekødboller i flødesauce

med hvidløgskartoffelmos og estragonolie

Tag børnene med i køkkenet, og lav en varmende hyggeret, som store og små vil blive glade for. Vi laver smagfulde svinekødboller i en cremet madlavningsflødesauce, som får lidt kant af at blive tilsmagt med sennep. Hertil hvidløgskartoffelmos og en saftig æblesalat. Til voksne og modige børn er der estragonolie med hakkede solsikkekerner.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svinekød

500 g

Bagekartoffel

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Kyllingebouillon

15 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Estragon

20 g

Solsikkefrø

(Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder, Jordnødder)

1 stk

Æble

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til kartofler

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

1 spsk

Olie til dressing

1 dl

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4059 kJ
Kalorier (kcal)970 kcal
Fedt59.1 g
Mættet fedt24.9 g
Kulhydrat72.6 g
Sukker15.9 g
Protein40.9 g
Salt6.3 g

Fremgangsmåde

Lav hvidløgsmos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

2

Bland hakket svinekød, æg, panko og salt i en stor skål. 

Form fars til kødboller (4 pr. person).

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme. 

Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

3

Skær æble i tynde, halve skiver.

Skær agurk i tynde skiver.

Bland æble, agurk, salt og olivenolie i en stor skål.

4

Hak estragon og solsikkekerner fint.

Bland estragon, solsikkekerner, olivenolie og et nip salt i en lille skål.

5

Overfør færdige kødboller til en tallerken.

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, sennep, vand og kyllingebouillon, og varm i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Vend kødboller i saucen.

6

Anret hvidløgsmos, salat og kødboller på tallerkener.

Top kødboller med estragonolie på de voksnes tallerkener.