Tag børnene med i køkkenet, og lav en varmende hyggeret, som store og små vil blive glade for. Vi laver smagfulde svinekødboller i en cremet madlavningsflødesauce, som får lidt kant af at blive tilsmagt med sennep. Hertil hvidløgskartoffelmos og en saftig æblesalat. Til voksne og modige børn er der estragonolie med hakkede solsikkekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svinekød
500 g
Bagekartoffel
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Kyllingebouillon
15 g
Sennep
(Indeholder: Sennep)
1 stk
Hvidløgsfed
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Estragon
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder, Jordnødder)
1 stk
Æble
1 stk
Agurk
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til kartofler
1 stk
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
1 spsk
Olie til dressing
1 dl
Vand til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Bland hakket svinekød, æg, panko og salt i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person).
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet).
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skær agurk i tynde skiver.
Bland æble, agurk, salt og olivenolie i en stor skål.
Hak estragon og solsikkekerner fint.
Bland estragon, solsikkekerner, olivenolie og et nip salt i en lille skål.
Overfør færdige kødboller til en tallerken.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, sennep, vand og kyllingebouillon, og varm i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Vend kødboller i saucen.
Anret hvidløgsmos, salat og kødboller på tallerkener.
Top kødboller med estragonolie på de voksnes tallerkener.