I aften laver vi super velsmagende, sprød kylling som vi først panerer i panko og steger, og derefter gratineres med tomatsauce og mozzarella. Vi serverer vores kylling med spaghetti og en frisk og smuk salat med agurk og tomat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
195 g
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 stk
Agurk
180 g
Spaghetti
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Basilikum
280 g
Kyllingebryst
¼ tsk
Salt til kød
1 stk
Æg til panering
½ dl
Vand til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hak basilikum fint (gem nogle hele blade til anretning).
Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.
Pisk æg i en dyb tallerken.
Bland panko og et stort nip salt og peber i en anden dyb tallerken.
Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør til en bageplade med bagepapir.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt hakkede tomater, basilikum, Middelhavsdrøm, vand , sukker og salt, og lad simre i 3-4 min.
Bag kylling i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
Top kylling med halvdelen af tomatsauce, og drys med revet gouda, når der er 3-4 min tilbage.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil 'al dente', og hæld vand fra. Vend pasta med resterende tomatsauce i gryden.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skær tomat og agurk i 1 cm tern.
Bland agurk, tomat, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Drys med basilikum.
Server med agurkesalat.