Skip to main content
Pankopaneret kylling

Pankopaneret kylling

med revet gouda og spaghetti i tomatsauce

I aften laver vi super velsmagende, sprød kylling som vi først panerer i panko og steger, og derefter gratineres med tomatsauce og mozzarella. Vi serverer vores kylling med spaghetti og en frisk og smuk salat med agurk og tomat.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

195 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 stk

Agurk

180 g

Spaghetti

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

50 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Basilikum

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

1 stk

Æg til panering

½ dl

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3088 kJ
Kalorier (kcal)738 kcal
Fedt16.5 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat85.5 g
Sukker12.4 g
Protein58.4 g
Salt4 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak basilikum fint (gem nogle hele blade til anretning).

Paner kylling
2

Læg kylling mellem to stykker bagepapir, bank flad (ca. 2 cm) med en kødhammer eller kagerulle, og krydr med salt.

Pisk æg i en dyb tallerken.

Bland panko og et stort nip salt og peber i en anden dyb tallerken.

Vend kylling i æg og derefter i panko. Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
3

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør til en bageplade med bagepapir.

Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Tilsæt hakkede tomater, basilikum, Middelhavsdrøm, vand , sukker og salt, og lad simre i 3-4 min.

Bag kylling
4

Bag kylling i ovnen i 10-12 min, eller indtil gennemtilberedt.

Top kylling med halvdelen af tomatsauce, og drys med revet gouda, når der er 3-4 min tilbage.

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil 'al dente', og hæld vand fra. Vend pasta med resterende tomatsauce i gryden. 

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav agurksalat
5

Imens, skær tomat og agurk i 1 cm tern.

Bland agurk, tomat, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med kylling.

Drys med basilikum. 

Server med agurkesalat.