Skip to main content
Pankokylling

Pankokylling

med sesamfritter & persilledressing

4.3
(120)

Gyldenstegt, sprød panering, saftigt kød og tusind gange bedre end kyllingenuggets! Så godt, at børnene beder om mere. Serveres med sprøde, hjemmelavede fritter toppet med sesamfrø, stegte grøntsager og en lækker persilledressing - vi lover, at både store og små maver bliver mættede og forlader bordet med et smil.

Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Fraiche

500 g

Kartofler

1 stk

Zucchini

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

280 g

Kyllingebryst

1 pose

Bredbladet persille

10 g

Sesamfrø

250 g

Blomkål

1 stk

Citron

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg

¼ tsk

Salt

Næringsindhold

Kalorier (kcal)271.5 kcal
Energi (kJ)1136.2 kJ
Fedt6.8 g
Mættet fedt1.5 g
Kulhydrat12.1 g
Sukker0.6 g
Kostfibre1.1 g
Protein39.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt1 g

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med sesamfrø. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Forbered råvarer
2

Skær blomkål i små buketter. Skær zucchini i tynde skiver. Hak persilleblade fint. Læg kylling mellem to fryseposer på et skærebræt. Bank kødet fladt med en kagerulle eller kødhammer (ca. 1 cm).

Paner kylling
3

Bland panko og salt* i en dyb tallerken. Pisk æg med en gaffel i en anden dyb tallerken. Vend kylling i æg* og derefter i panko. Stil til side på en tallerken. TIP: Har du ingen æg kan du i stedet bruge 1 dl mælk.

Steg kylling
4

Hæld olie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien* op ved middelhøj varme. Friter kylling i 5-6 min på hver side. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle.

Steg grøntsager
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg blomkål og zucchini i 5-6 min. Skær citron i både. Bland fraiche, persille og en skvæt citronsaft i en lille skål. 

Server
6

Anret pankokylling, stegte grøntsager og fritter på tallerkener. Dryp med persilledressing. Server med citronbåde.