topBanner
Pankokylling

Pankokylling

med sesamfritter & persilledressing

Børnevenlig

Gyldenstegt, sprød panering, saftigt kød og tusind gange bedre end kyllingenuggets! Så godt, at børnene beder om mere. Serveres med sprøde, hjemmelavede fritter toppet med sesamfrø, stegte grøntsager og en lækker persilledressing - vi lover, at både store og små maver bliver mættede og forlader bordet med et smil.

Allergener:sesamglutenægmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

1 stk

Zucchini

1 stk

Blomkål

2 stk

Kyllingebrystfilet

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 stk

Citron

1 dåse

Fraiche

(Indeholdermælk)

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt*

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2674 kJ
Kalorier (kcal)639 kcal
Fedt17 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat66 g
Sukker12 g
Protein51 g
Salt3 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med sesamfrø. Dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber. Vend det hele sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

2

Skær blomkål i små buketter. Skær zucchini i tynde skiver. Hak persilleblade fint. Læg kylling mellem to fryseposer på et skærebræt. Bank kødet fladt med en kagerulle eller kødhammer (ca. 1 cm).

3

Bland panko og salt i en dyb tallerken. Pisk æg med en gaffel i en anden dyb tallerken. Vend kylling i æg og derefter i panko. Stil til side på en tallerken. TIP: Har du ingen æg kan du i stedet bruge 1 dl mælk.

4

Hæld olie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket. Varm olien op ved middelhøj varme. Friter kylling i 5-6 min på hver side. Stil til side på en tallerken med køkkenrulle.

5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg blomkål og zucchini i 5-6 min. Skær citron i både. Bland fraiche, persille og en skvæt citronsaft i en lille skål.

6

Anret pankokylling, stegte grøntsager og fritter på tallerkener. Dryp med persilledressing. Server med citronbåde.