Skøn opskrift på pankopaneret sej med sprøde kartoffelbåde. Når kartoflerne er i ovnen, har vi tid til at mikse en spændende mangosalat sammen, der får sødme af mango, sprødhed af kål, syre af citron og ekstra kant af koriander. Vi serverer aioli, som er perfekt til både sej og kartofler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
1 pose
Koriander
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime, økologisk
500 g
Kartofler
150 g
Snittet kålsalat
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
½ stk
Mango
80 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil gyldne.
Skær lime i både [½ stk, 2P]. Hak koriander groft. Snit chili fint. Skræl mango [1/2 stk, 2P], og skær i 1 cm tern. TIP: Undlad at bruge chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.
Dup fisk tør med køkkenrulle. Pisk æg* [1 stk | 2 stk] i en skål. Bland panko og salt* [¼ tsk | ½ stk] i en anden skål. Vend fisk i æg og derefter i panko, og stil til side på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelvarme, så hele bunden er dækket, når kartoflerne af 5 min tilbage. Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. VIGTIGT: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland et skvæt limesaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt snittet salat, mango og halvdelen af koriander, og rør godt rundt.
Anret kartoffelbåde, mangosalat og fisk på tallerkener. Top med chili og resterende koriander. Server med aioli og resterende limebåde.