Skip to main content
Paneret grillost
Paneret grillost

Paneret grillost

med cremet kartoffelsalat og frisk dild

I aftens opskrift har halloumi hovedrollen, og vi byder på en fantastisk smagsoplevelse, når vi panerer den lækre ost i panko og vores skønne krydderiblanding som vi kalder Hvide Løjer & Urter. Vi bikser også en cremet kartoffelsalat sammen med crème fraiche, radiser, skalotteløg og spinat, og så topper vi med frisk dild.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Børnevenlig
Allergener:
Sennep
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citrusfrugt

12 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

400 g

Små kartofler

1 stk

Dild

125 g

Radiser

200 g

Grillost

(Indeholder: Mælk)

60 g

Blandet salat

1 stk

Avocado

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Mel til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3946 kJ
Kalorier (kcal)943 kcal
Fedt57.8 g
Mættet fedt33.3 g
Kulhydrat60.4 g
Sukker8.6 g
Kostfibre10.6 g
Protein38.4 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.3 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler (uskrællet).

Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.

Hæld vand fra, og lad køle af.

Forbered råvarer
2

Imens, skær radiser i tynde skiver.

Hak skalotteløg fint.

Skyl salat, og hak groft.

Hak dild fint.

Halver citron.

Skær grillost i 2 cm skiver (2 pr. person).

Paner grillost
3

Pisk æg i en dyb tallerken.

Bland panko, Hvide Løjer & Urter og et stort nip peber i en anden dyb tallerken.

Kom hvedemel i en tredje dyb tallerken.

Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.

Steg grillost
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg grillost i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden, og overfør en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis grillosten sidder fast i panden. - Steg ad omgange ved behov.

Lav kartoffelsalat
5

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Vend kartofler med crème fraiche, sennep, citronsaft, radiser, skalotteløg, salat, dild (gem lidt til anretning), salt og et nip peber i en mellemstor skål.

TIP: Spring senneppen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til smagen.

Server
6

Anret kartoffelsalat, avocado og grillost på tallerkener.

Drys med resterende dild.