Skip to main content
Pandestegte sellerifritters

Pandestegte sellerifritters

med ovnstegte kartofler og zucchinisalat

4.2
(518)

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

Har du børn, der elsker nuggets og frikadeller? Så frister vi med en ret i samme boldgade, nemlig fantastisk sprøde sellerifritters med hvidløg, persille og ost. Vi serverer de skønne fritter med ovnstegte kartofler med aioli og en sprød zucchinisalat med rucola og pinjekerner.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mælk
Æg
Sennep
Nøtter
Byg
Gluten
Havre
Jordnødder
Rug
Sesam
Spelt
Hvede
Kan indeholde spor af allergener

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid
SværhedsgradLet
Antal portioner

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

½ stk

Løg

1 stk

Zucchini

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

½ stk

Citrusfrugt

400 g

Små kartofler

40 g

Rucola

1 pose

Kruspersille

4 g

Hvide Løjer & Urter

30 g

Pistacienødder

(Indeholder: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Kan indeholde spor af allergener, Nøtter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Hvedemel (trin 3)

2 stk

Æg (trin 3)

½ tsk

Salt (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

Energi (kJ)2908 kJ
Kalorier (kcal)695 kcal
Fedt40.9 g
Mættet fedt7.3 g
Kulhydrat56.4 g
Sukker11.6 g
Kostfibre11.3 g
Protein22 g
Kolesterol0.2 mg
Salt4 g
Potassium222 mg
Calcium24.5 mg
Iron0.2 mg
Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Ovnsteg kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Halver kartofler (uskrællet).

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
 
Steg i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Forbered råvarer
2

Imens, hak persille fint.

Hak løg [½ stk, 2P] fint.

Halver citron [½ stk, 2P].

Skræl knoldselleri, og riv groft.

Lav sellerifars
3

Bland knoldselleri, grøntsagsbouillon, Hvide Løjer & Urter, persille, finrevet ost, løg, æg [2 stk | 4 stk], hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Lav zucchinisalat
4

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål

Skyl rucola.

Skræl zucchini (uskrællet) til lange, tynde bånd.

Bland olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk], et skvæt citronsaft, salt [1/4 tsk | ½ tsk] og et nip peber i en skål.

Vend rucola og zucchini i skålen lige inden servering.

Steg fritters
5

Hæld olivenolie i samme stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Form fars til fritters (2 pr. person) i panden, og steg i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da farsen kan falde sammen.

Server
6

Anret sellerifritters på tallerkener.

Server med zucchinisalat toppet med pinjekerner og kartofler med aioli.