
Kikærtefritters med græsk ost, spidskommen og persille er yderst velsmagende og nærende. I aften serverer vi dem med en fyldig fattoushsalat med sprøde stykker fladbrød, græsk ost, radiser, salat, cherrytomater og agurk, og der kommer cremet hvidløgsyoghurtdip på siden.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
390 g
Kikærter
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
4 g
Panamad
1 stk
Tomat
½ stk
Agurk
1 stk
Tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
75 g
Radiser
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
½ stk
Salat
100 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til tortilla
¼ tsk
Salt til sauce
1 stk
Æg til fritters
3 spsk
Mel til fritters
½ tsk
Salt til fritters
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær tortillabrød i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 5-8 min, eller indtil gyldne.

Imens, hak salat groft.
Skær tomat i 2 cm både.
Skær radiser i tynde skiver.
Hak agurk, persille og hvidløg fint.
Bland hvidløg, yoghurt, mayonnaise, salt og et nip peber i en lille skål.

Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Mos kikærter med en gaffel eller en kartoffelmoser i en stor skål.
Smuldr græsk ost.
Tilsæt halvdelen af græsk ost, bouillon, persille, Panamad, æg, hvedemel, salt og et nip peber, og rør godt rundt. Stil til side.
TIP: Sørg for at mose kikærterne fint, så binder farsen bedre.

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm på på middelhøj varme.
Form fars til fritters (3 pr. person) direkte i panden, pres flade med en palet, og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.

Imens, bland resterende græsk ost, radiser, salat, tomat, agurk, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Anret kikærtefritters og fattoushsalat på tallerkener.
Dryp med hvidløgsyoghurt.
Top med croutoner.