Skip to main content
Pandestegte kikærtefritters
Pandestegte kikærtefritters

Pandestegte kikærtefritters

med sprød fattoushsalat og hvidløgsyoghurt

Kikærtefritters med græsk ost, spidskommen og persille er yderst velsmagende og nærende. I aften serverer vi dem med en fyldig fattoushsalat med sprøde stykker fladbrød, græsk ost, radiser, salat, cherrytomater og agurk, og der kommer cremet hvidløgsyoghurtdip på siden.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Mælk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

390 g

Kikærter

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

4 g

Panamad

1 stk

Tomat

½ stk

Agurk

1 stk

Tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Hvidløgsfed

75 g

Radiser

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

½ stk

Salat

100 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til tortilla

¼ tsk

Salt til sauce

1 stk

Æg til fritters

3 spsk

Mel til fritters

½ tsk

Salt til fritters

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2742 kJ
Kalorier (kcal)655 kcal
Fedt36.8 g
Mættet fedt13.8 g
Kulhydrat49.6 g
Sukker7.6 g
Kostfibre11.9 g
Protein27.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.9 g
Trans Fat0.1 g
Potassium357 mg
Calcium32.3 mg
Iron1.7 mg

Fremgangsmåde

Bag croutoner
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær tortillabrød i 1 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 5-8 min, eller indtil gyldne.

Lav hvidløgsyoghurt
2

Imens, hak salat groft.

Skær tomat i 2 cm både.

Skær radiser i tynde skiver.

Hak agurk, persille og hvidløg fint.

Bland hvidløg, yoghurt, mayonnaise, salt og et nip peber i en lille skål.

Lav fars
3

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Mos kikærter med en gaffel eller en kartoffelmoser i en stor skål.

Smuldr græsk ost.

Tilsæt halvdelen af græsk ost, bouillon, persille, Panamad, æg, hvedemel, salt og et nip peber, og rør godt rundt. Stil til side.

TIP: Sørg for at mose kikærterne fint, så binder farsen bedre.

Steg fritters
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm på på middelhøj varme.

Form fars til fritters (3 pr. person) direkte i panden, pres flade med en palet, og steg i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.

Bland fattoushsalat
5

Imens, bland resterende græsk ost, radiser, salat, tomat, agurk, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Server
6

Anret kikærtefritters og fattoushsalat på tallerkener.

Dryp med hvidløgsyoghurt.

Top med croutoner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image