I aften laver vi svinekød, som vi først marinerer i sojasauce og sataysauce og derefter steger til perfektion. Vi blander vores sataymarinerede svinekød med stegte peberfrugter og forårsløg og serverer med ingefærkrydrede ris, agurk og knasende peanuts.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder: Æg, Sennep)
300 g
Svinekamfilet
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
100 g
Sataysauce
(Indeholder: Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Forårsløg
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
1 stk
Hvidløgsfed
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Smør (trin 1)
½ dl
Vand (trin 5)
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Skær svinekød i 2 cm strimler på et andet skærebræt.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt og det hvide forårsløg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Krydr med salt og peber, og overfør til en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svinekød med Ginger Ninja i 2-3 min, eller indtil næsten gennemstegt.
Tilsæt sataysauce, sojasauce [½ pakke, 2P], grøntsager, vand [1/2 dl I 1 dl] og et nip salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Anret ris, svinekød og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med sataysauce og agurk.
Drys med det grønne forårsløg og peanuts.