
Her byder vi på en luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Supermør, perfekt stegt striploin-bøf. Lækkert tilbehør er hjemmelavet bearnaise-aioli, grønne bønner med hvidløg og sprøde rosmarinfritter.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
1 stk
Løg
½ stk
Rosmarin
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Estragon
150 g
Grønne bønner
80 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
300 g
Angus Striploin
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] groft.
Skær kartofler (uskrællet) til fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir, og drys med rosmarin. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Hak estragon fint.
Hak skalotteløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær ender af grønne bønner.

Bland aioli, estragon og skalotteløg i en lille skål, og smag til med salt og peber.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme, når fritterne har 10 min tilbage.
Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middellav varme, og grill videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
TIP: Steg/grill i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt bønner, krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og steg i 2 min.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min.

Anret bøffer, fritter og bønner på tallerkener.
Server med estragon-aioli.