Her byder vi på en luksusret, perfekt til en festlig lørdag aften, når du vil forkæle familien. Supermør, perfekt stegt rumpsteak har hovedrollen. Fantastisk tilbehør er vidunderligt cremet estragon-aioli, grønne bønner stegt med hvidløg og sprøde hjemmelavede rosmarinfritter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Skalotteløg
500 g
Kartofler
300 g
Rumpsteak
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
1 stk
Estragon
150 g
Grønne bønner
80 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til grøntsager
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Hak rosmarin groft.
Skær kartofler (uskrællet) til fritter, og fordel på en bageplade med bagepapir, og drys med rosmarin. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Hak estragon og skalotteløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær ender af grønne bønner.
Bland aioli, estragon og skalotteløg i en lille skål.
Smag til med salt og peber.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 10 min tilbage.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg bønner med salt og et nip peber i 2 min.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min.
Anret bøffer, fritter og bønner på tallerkener.
Server med bearnaise-aioli.