
Pandestegt steak og bearnaise-aioli
med bagte rosmarinfritter og grønne bønner
Her byder vi på en luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Supermør, perfekt stegt striploin-bøf. Lækkert tilbehør er hjemmelavet bearnaise-aioli, grønne bønner med hvidløg og sprøde rosmarinfritter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Kartofler
1 stk
Skalotteløg
1 stk
Rosmarin
2 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Estragon
150 g
Grønne bønner
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
300 g
Angus Striploin
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Hak rosmarin [1 stilk I 1 stilk] groft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir, og drys med rosmarin. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Hak estragon fint. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær ender af grønne bønner.

Bland aioli, estragon og skalotteløg i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når fritterne har 10 min tilbage. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande på middelhøj varme. Tilsæt bønner, krydr med et nip salt* og peber*, og steg i 2 min. Tilsæt hvidløg, og steg under omrøring i 1 min.

Anret bøffer, fritter og bønner på tallerkener. Server med bearnaise-aioli.