
Ugens fiskeret behøver bestemt ikke at være kedelig! Her har vi sammensat en udsøgt kombination af smagfulde og farverige ingredienser. I aften byder vi på perfekt stegt laks serveret med ovnbagte kartofler og radiser. Skønt tilbehør er en dejlig citron-smørsauce og en cremet dressing med honning og sennep.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Laksefilet
(Indeholder: Fisk)
500 g
Kartofler
125 g
Radiser
1 pose
Sukkerærter
1 stk
Forårsløg
1 stk
Løg
½ stk
Citrusfrugt
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
1 pose
Dild
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder: Sennep, Sulfitter, Æg)
½ spsk
Smør (trin 5)
1 dl
Vand (trin 5)
½ spsk
Hvedemel (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm både.
Skær ender af radiser.
Fordel kartofler på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre og let brunet. Tilsæt sukkerærter og radiser, når der er 10 min tilbage, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil næsten møre.

Imens, hak skalotteløg fint.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Hak dild fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Snit forårsløg fint.

Bland crème fraiche [1/2 pakke, 2P], honning-sennepsdressing og et nip salt og peber i en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min.
Vend laks, steg videre i 3-5 min, eller indtil gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk ] i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek.
Tilsæt vand [1 dl I 2 dl], grøntsagsbouillon, hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk], et stort skvæt citronsaft og dild, og rør rundt. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Anret grøntsager og laks på tallerkener.
Top laks med citron-smørsauce.
Drys med forårsløg.
Server med dressing.