Pandestegt havbars og purløgsmornay
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pandestegt havbars og purløgsmornay

Pandestegt havbars og purløgsmornay

med små urtekartofler og stegt spidskål

Blev du fanget af det spændende navn på denne ret? Vi lover at du ikke bliver skuffet over resultatet. Vi koger kartofler og blander dem med skalotteløg-persillesmør. Samtidigt steger vi havbars sprød, ovnbager spidskål, og laver purløgsmornay. Vi topper spidskål med italiensk ost og ristede pinjekerner.

Tags:
Max 50g kulhydrater
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Havbars

(Indeholder Fisk)

100 g

Mornaysauce

(Indeholder Mælk)

1 pose

Purløg

2 stk

Hvidløgsfed

400 g

Små kartofler

1 stk

Skalotteløg

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Citron

30 g

Blandet salat

200 g

Spidskål

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Sukker (trin 3)

2 spsk

Smør (trin 5)

½ dl

Vand (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3065 kJ
Kalorier (kcal)733 kcal
Fedt41.3 g
Mættet fedt16.6 g
Kulhydrat43.2 g
Sukker9.4 g
Protein44.2 g
Salt1.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog. 

Tag smør ud af køleskabet.

Halver kartofler (uskrællet). 

Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Krydr med et nip salt og peber, dæk til med låg, og stil til side. 

 

Bag spidskål
2

Imens, skær spidskål i kvarte (1 pr. person).

Placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

Karamelliser skalotteløg
3

Imens, hak skalotteløg fint, og skær citron [½ stk, 2P] i både.

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme. Steg skalotteløg i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], et skvæt citronsaft og et nip salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en lille skål, og lad køle en smule af.

Imens, hak persille, purløg og hvidløg fint.

Skyl salat [1/2 pose, 2P].

Steg fisk
4

Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk med skindsiden nedad i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.

Vend forsigtigt, steg videre i 1 min, og overfør til en tallerken.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav purløgsmornay
5

Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middel varme. 

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt mornaysauce, purløg, vand [1/2 dl | 1 dl] og et nip salt og peber, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt smør [2 spsk | 4 spsk], persille og et nip salt og peber til skålen med skalotteløg, og mos med en gaffel. Vend med kartofler lige inden servering.

Server
6

Anret kartofler og fisk på tallerkener.

Top fisk med purløgsmornay og spidskål med finrevet ost og pinjekerner.

Server med spidskål og salat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image