Blev du fanget af det spændende navn på denne ret? Vi lover at du ikke bliver skuffet over resultatet. Vi koger kartofler og blander dem med skalotteløg-persillesmør. Samtidigt steger vi havbars sprød, ovnbager spidskål, og laver purløgsmornay. Vi topper spidskål med italiensk ost og ristede pinjekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Havbars
100 g
Mornaysauce
1 pose
Purløg
2 stk
Hvidløgsfed
400 g
Små kartofler
1 stk
Skalotteløg
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Citron
30 g
Blandet salat
200 g
Spidskål
10 g
Pinjekerner
20 g
Finrevet ost
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
2 spsk
Smør (trin 5)
½ dl
Vand (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Tag smør ud af køleskabet.
Halver kartofler (uskrællet).
Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Krydr med et nip salt og peber, dæk til med låg, og stil til side.
Imens, skær spidskål i kvarte (1 pr. person).
Placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Imens, hak skalotteløg fint, og skær citron [½ stk, 2P] i både.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middel varme. Steg skalotteløg i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], et skvæt citronsaft og et nip salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en lille skål, og lad køle en smule af.
Imens, hak persille, purløg og hvidløg fint.
Skyl salat [1/2 pose, 2P].
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk med skindsiden nedad i 3-4 min, eller indtil gylden og sprød.
Vend forsigtigt, steg videre i 1 min, og overfør til en tallerken.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende. Tilsæt mornaysauce, purløg, vand [1/2 dl | 1 dl] og et nip salt og peber, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt smør [2 spsk | 4 spsk], persille og et nip salt og peber til skålen med skalotteløg, og mos med en gaffel. Vend med kartofler lige inden servering.
Anret kartofler og fisk på tallerkener.
Top fisk med purløgsmornay og spidskål med finrevet ost og pinjekerner.
Server med spidskål og salat.