Ugens fiskeret frister med et væld af smage og farver. Vi steger kartofler og radise med smør og hvidløg, og så lader vi stegt havbars simre i en cremet purløgssauce med fløde. Samtidig laver vi en frisk salat med pære og citron, og så topper vi herlighederne med smuldret gedeost og ristede hasselnødder.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
1 stk
Citron
1 stk
Små kartofler, forkogte
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
300 g
Havbars
(Indeholder Fisk)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Radiser
60 g
Blandet salat
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Pære
1 pose
Purløg
1 spsk
Olie til grøntsager
½ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Smør til grøntsager
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til fisk
2 spsk
Vand til sauce
Halver kartofler og radiser.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg kartofler og radiser med salt og et nip peber i 7-8 min, eller indtil brunet.
Tilsæt smør og hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende. Dæk til, og stil til side.
TIP: Steg grøntsagerne ad omgange ved behov.
Imens, hak hasselnødder groft.
Opvarm en anden stor stegepande på middelhøj varme.
Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Skyl salat.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Bland salat, pære, citronsaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min, eller indtil gylden.
Hak purløg fint.
TIP: Steg ad omgange ved behov.
Vend fisk forsigtigt, tilsæt madlavningsfløde, vand, grøntsagsbouillon, purløg og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil fisken er gennemtilberedt og saucen er let tyknet.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret grøntsager, salat og fisk på tallerkener.
Top salat med smuldret gedeost og hasselnødder.
Server med sauce.