
Pad thai er en stegt nudelret fra Thailand, som er yderst populær som street food. Vores variant indeholder udonnudler, rejer, forårsløg, gulerod og peberfrugt. Det hele bliver stegt i en pad thai-sauce med sød chilisauce, fish sauce og lime. Vi serverer vores 'Pad thai'-inspirerede rejer med chilipeanuts og dampede gyozaer.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Koriander
½ g
Chiliflager
300 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Udonnudler, tørrede
(Indeholder: Gluten, Hvede)
40 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Fish sauce
(Indeholder: Soja, Fisk)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Forårsløg
100 g
Gyoza med grøntsager
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja Kan indeholde spor af: Sesam, Selleri, Krebsdyr, Æg, Fisk, Bløddyr, Jordnødder)
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sesam)
1 spsk
Olie til stegning
4 spsk
Vand til gyoza
1 spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til rejer
2 spsk
Ketchup til sauce
½ tsk
Sukker til sauce

Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde, og hæld vand fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Imens, hak peanuts groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg peanuts i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt hvidløg, og
steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Overfør til en skål, og vend med chiliflager.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande til middelhøj varme.
Steg gyoza med den flade side nedad i 1-2 min, eller indtil bunden er brunet og gylden.
Tilsæt vand, og dæk med låg. Damp i 2-3 min, eller indtil gennemvarme.
TIP: Hvis du ikke har et låg, kan du dække med sølvpapir i stedet.

Imens, skær peberfrugt og forårsløg i 2 cm stykker og gulerod (uskrællet) i tynde stave.
Opvarm olivenolie i stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil møre.
Tilsæt rejer og forårsløg, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegte.
Krydr med salt og et stort nip peber.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, skær lime i både.
Bland sød chilisauce, fish sauce, et skvæt limesaft, ketchup, sukker og et nip peber i en lille skål.
Sænk til middel varme. Tilsæt nudler og pad thai-sauce til stegepanden, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis det virker tørt.

Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med resterende limesaft, peanuts og koriander.
Server med gyozaer toppet med asiatisk dressing.