Pad thai er en stegt nudelret fra Thailand, som er yderst populær som street food. Vores variant indeholder udonnudler, rejer, forårsløg, gulerod og peberfrugt. Det hele bliver stegt i en pad thai-sauce med sød chilisauce, fish sauce og lime. Vi serverer vores 'Pad thai'-inspirerede rejer med chilipeanuts og dampede gyozaer.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Koriander
½ g
Chiliflager
300 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
1 stk
Lime
150 g
Udonnudler, tørrede
(Indeholder: Gluten, Hvede)
40 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Fish sauce
(Indeholder: Soja, Fisk)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
40 g
Sød chilisauce
1 stk
Forårsløg
100 g
Gyoza med grøntsager
(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede Kan indeholde spor af: Selleri, Krebsdyr, Æg, Fisk, Bløddyr, Jordnødder, Sesam)
20 g
Asiatisk dressing
1 spsk
Olie til stegning
4 spsk
Vand til gyoza
1 spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til rejer
2 spsk
Ketchup til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Kog nudler i 4-6 min, eller indtil bløde, og hæld vand fra.
Skyl nudler under koldt vand i en si.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, hak peanuts groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg peanuts i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt hvidløg, og
steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Overfør til en skål, og vend med chiliflager.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande til middelhøj varme.
Steg gyoza med den flade side nedad i 1-2 min, eller indtil bunden er brunet og gylden.
Tilsæt vand, og dæk med låg. Damp i 2-3 min, eller indtil gennemvarme.
TIP: Hvis du ikke har et låg, kan du dække med sølvpapir i stedet.
Imens, skær peberfrugt og forårsløg i 2 cm stykker og gulerod (uskrællet) i tynde stave.
Opvarm olivenolie i stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil møre.
Tilsæt rejer og forårsløg, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegte.
Krydr med salt og et stort nip peber.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær lime i både.
Bland sød chilisauce, fish sauce, et skvæt limesaft, ketchup, sukker og et nip peber i en lille skål.
Sænk til middel varme. Tilsæt nudler og pad thai-sauce til stegepanden, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis det virker tørt.
Anret nudler i dybe tallerkener.
Top med resterende limesaft, peanuts og koriander.
Server med gyozaer toppet med asiatisk dressing.