Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce

Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce

med ovnbagte cherrytomater og persillemos

I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen. Vi laver også en cremet og smuk grøn persillemos, og en lækker rødvinssauce med hvidløg og rosmarin. Et spændende tilbehør er salat med bagte cherrytomater!

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammeculotte

500 g

Bagekartoffel

125 g

Cherrytomater

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

12 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)

60 g

Blandet salat

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ dl

Vand (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)847 kcal
Energi (kJ)3543 kJ
Fedt57.2 g
Mættet fedt27.7 g
Kulhydrat54.9 g
Sukker10.5 g
Protein31.4 g
Salt2.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Tilbered lam
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Tag lammeculotte ud af køleskabet.

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med et nip salt. Placer lammeculotte med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Lav kartoffelmos
2

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.

Bag cherrytomater
3

Halver cherrytomater. 

Bland cherrytomater, balsamico, en smule olivenolie, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i et ildfast fad.

Bag øverst i ovnen i 15 min.

Lav persillemos
4

Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint. 

Hak persille groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl salat under koldt vand i en si.

Vend persille i gryden med kartoffelmos.

Lav rødvinsauce
5

Opvarm en stegepande på middel varme, når kødet har 3 min tilbage. Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, rosmarin, rødvinssauce, vand [¼ dl | ½ dl], salt [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min. 

Tag cherrytomater ud af ovnen, og lad køle af en smule. Vend med salat og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Skær lammeculotte i skiver.

Server
6

Anret kartoffelmos, lammeculotte og salat på tallerkener. 

Øs rødvinssauce over kødet.

Top salat med græskarkerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image