Skip to main content
Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce
Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce

Ovnstegt lammeculotte og rødvinssauce

med ovnbagte cherrytomater og persillemos

I aften laver vi perfekt festmad - vidunderlig lam, der først steges og derefter bages færdig i ovnen. Vi laver også en cremet og smuk grøn persillemos, og en lækker rødvinssauce med hvidløg og rosmarin. Et spændende tilbehør er salat med bagte cherrytomater!

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Schwefeldioxide und Sulfite

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammeculotte

500 g

Bagekartoffel

125 g

Cherrytomater

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Schwefeldioxide und Sulfite)

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Schwefeldioxide und Sulfite)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Schalenfrüchte, Erdnüsse, Sesamsamen)

60 g

Blandet salat

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

½ tsk

Sukker (trin 3)

1 spsk

Smør (trin 5)

¼ dl

Vand (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)847 kcal
Energi (kJ)3543 kJ
Fedt57.2 g
Mættet fedt27.7 g
Kulhydrat54.9 g
Sukker10.5 g
Kostfibre5.5 g
Protein31.4 g
Salt2.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Tilbered lam
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Tag lammeculotte ud af køleskabet.

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med et nip salt. Placer lammeculotte med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min. Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek.

Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Lav kartoffelmos
2

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. 

Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.

TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.

Bag cherrytomater
3

Halver cherrytomater. 

Bland cherrytomater, balsamico, en smule olivenolie, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip salt og peber i et ildfast fad.

Bag øverst i ovnen i 15 min.

Lav persillemos
4

Hak rosmarin [1/2 stk, 2P] fint. 

Hak persille groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl salat under koldt vand i en si.

Vend persille i gryden med kartoffelmos.

Lav rødvinsauce
5

Opvarm en stegepande på middel varme, når kødet har 3 min tilbage. Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, rosmarin, rødvinssauce, vand [¼ dl | ½ dl], salt [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber, og lad simre i 2-3 min. 

Tag cherrytomater ud af ovnen, og lad køle af en smule. Vend med salat og et nip salt og peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Skær lammeculotte i skiver.

Server
6

Anret kartoffelmos, lammeculotte og salat på tallerkener. 

Øs rødvinssauce over kødet.

Top salat med græskarkerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image