Den perfekte opskrift, når det skal gå hurtigt at få mad i maven, og selvom det er simple ingredienser, går du ikke på kompromis med smagene! I stedet får du det bedste ud af både tomater, peberfrugter og løg ved at bage dem sammen med en vidunderlig krydderiblanding á la Middelhavet. Server med ristet basilikum- og hvidløgsbrød, og nyd hver bid.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Græsk salatost
(Indeholdermælk)1 stk
Stenovnsbagt baguette
(IndeholderglutenKan indeholdesesam)125 g
Gul peberfrugt
½ pakke
Cherrytomater
4 g
Hakkede tomater
1 pakke
Middelhavsdrøm
1 stk
Kikærter
4 g
Hvidløgsfed
1 pose
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)1 stk
Basilikum
60 g
Rødløg
2.5 spsk
Spinat
efter behov
Olivenolie* (trin 3)
Smør* (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Halver cherrytomater. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Skyl kikærter under koldt vand* i en si.
Fordel cherrytomater, peberfrugt og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Middelhavsdrøm. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min.
Hak basilikum fint. Pres eller hak hvidløg fint. Bland basilikum, hvidløg, olivenolie* [2,5 spsk | 5 spsk] i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Del brød på langs, og smør med hvidløgsolie. Læg på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil gyldne.
Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], kikærter og grøntsagsbouillon i en gryde, og varm op på middel varme. Tilsæt grøntsager, og lad simre under omrøring i 2-3 min. Tilsæt spinat og en klat smør*, og rør rundt i 1 min. Smag til med salt* og peber*.
Anret ovnbagte grøntsager i dybe tallerkener. Top med salatost. Server med hvidløgsbrød.