HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnbagte Grøntsager
topBanner
Ovnbagte grøntsager

Ovnbagte grøntsager

med kikærter, græsk salatost & hvidløgsbrød

Den perfekte opskrift, når det skal gå hurtigt at få mad i maven, og selvom det er simple ingredienser, går du ikke på kompromis med smagene! I stedet får du det bedste ud af både tomater, peberfrugter og løg ved at bage dem sammen med en vidunderlig krydderiblanding á la Middelhavet. Server med ristet basilikum- og hvidløgsbrød, og nyd hver bid.

Tags:HurtigVegetarisk
Allergener:mælkglutenselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 stk

Stenovnsbagt baguette

(IndeholderglutenKan indeholdesesam)

1 stk

Gul peberfrugt

125 g

Cherrytomater

½ pakke

Hakkede tomater

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Kikærter

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 pose

Basilikum

1 stk

Rødløg

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 spsk

Olivenolie (trin 3)

efter behov

Smør (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)553 kcal
Energi (kJ)2315 kJ
Fedt24.74 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat60.06 g
Sukker16.8 g
Protein16.28 g
Salt2.6 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Halver cherrytomater. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Skyl kikærter under koldt vand* i en si.

2

Fordel cherrytomater, peberfrugt og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Middelhavsdrøm. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min.

3

Hak basilikum fint. Pres eller hak hvidløg fint. Bland basilikum, hvidløg, olivenolie* [2,5 spsk | 5 spsk] i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

4

Del brød på langs, og smør med hvidløgsolie. Læg på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil gyldne.

5

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], kikærter og grøntsagsbouillon i en gryde, og varm op på middel varme. Tilsæt grøntsager, og lad simre under omrøring i 2-3 min. Tilsæt spinat og en klat smør*, og rør rundt i 1 min. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret ovnbagte grøntsager i dybe tallerkener. Top med salatost. Server med hvidløgsbrød.