Skip to main content
Ovnbagte grøntsager

Ovnbagte grøntsager

med kikærter, græsk salatost & hvidløgsbrød

4.1
(515)

Den perfekte opskrift, når det skal gå hurtigt at få mad i maven, og selvom det er simple ingredienser, går du ikke på kompromis med smagene! I stedet får du det bedste ud af både tomater, peberfrugter og løg ved at bage dem sammen med en vidunderlig krydderiblanding á la Middelhavet. Server med ristet basilikum- og hvidløgsbrød, og nyd hver bid.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Græsk salatost

1 stk

Baguette

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)

1 stk

Peberfrugt

125 g

Cherrytomater

½ pakke

Hakkede tomater

4 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Kikærter

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Bouillon

1 pose

Basilikum

1 stk

Løg

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 spsk

Olivenolie (trin 3)

efter behov

Smør (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)553.4 kcal
Energi (kJ)2315.4 kJ
Fedt24.7 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat60.1 g
Sukker16.8 g
Kostfibre16.8 g
Protein16.3 g
Salt2.6 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Halver cherrytomater. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Skyl kikærter under koldt vand* i en si.

Bag grøntsager
2

Fordel cherrytomater, peberfrugt og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Middelhavsdrøm. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min.

Bland hvidløgsolie
3

Hak basilikum fint. Pres eller hak hvidløg fint. Bland basilikum, hvidløg, olivenolie* [2,5 spsk | 5 spsk] i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Bag brød
4

Del brød på langs, og smør med hvidløgsolie. Læg på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil gyldne.

Lav sauce
5

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], kikærter og grøntsagsbouillon i en gryde, og varm op på middel varme. Tilsæt grøntsager, og lad simre under omrøring i 2-3 min. Tilsæt spinat og en klat smør*, og rør rundt i 1 min. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret ovnbagte grøntsager i dybe tallerkener. Top med salatost. Server med hvidløgsbrød.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image