
Den perfekte opskrift, når det skal gå hurtigt at få mad i maven, og selvom det er simple ingredienser, går du ikke på kompromis med smagene! I stedet får du det bedste ud af både tomater, peberfrugter og løg ved at bage dem sammen med en vidunderlig krydderiblanding á la Middelhavet. Server med ristet basilikum- og hvidløgsbrød, og nyd hver bid.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
100 g
Græsk salatost
1 stk
Baguette
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)
1 stk
Peberfrugt
125 g
Cherrytomater
½ pakke
Hakkede tomater
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Kikærter
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Bouillon
1 pose
Basilikum
1 stk
Løg
60 g
Spinat
(Kan indeholde spor af: Selleri)
2.5 spsk
Olivenolie (trin 3)
efter behov
Smør (trin 5)

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Halver cherrytomater. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær rødløg i både. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. Skyl kikærter under koldt vand* i en si.

Fordel cherrytomater, peberfrugt og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Middelhavsdrøm. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min.

Hak basilikum fint. Pres eller hak hvidløg fint. Bland basilikum, hvidløg, olivenolie* [2,5 spsk | 5 spsk] i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Del brød på langs, og smør med hvidløgsolie. Læg på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], kikærter og grøntsagsbouillon i en gryde, og varm op på middel varme. Tilsæt grøntsager, og lad simre under omrøring i 2-3 min. Tilsæt spinat og en klat smør*, og rør rundt i 1 min. Smag til med salt* og peber*.

Anret ovnbagte grøntsager i dybe tallerkener. Top med salatost. Server med hvidløgsbrød.