
Den kulinariske rejse går til Mexico, og byder på en fajitafest med masser af spændende ingredienser. Marineret kylling steges til perfektion og får selskab i ovnen af kartofler, løg, gulerød og peberfrugt, der er ovnsteges med vores spicy krydderiblanding, som vi kalder Ay Cajun-ba. Vi topper med cremet cajundressing og frisk chimichurri med koriander, chili og lime.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Citrusfrugt
½ stk
Chili
1 pose
Koriander
500 g
Kartofler
1 pakke
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 1)

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) og rødløg i 2 cm både.
Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern og peberfrugt i 2 cm strimler.
Fordel kartofler og grøntsager på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Tex-Mex, halvdelen af Ay Cajun-ba, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

Imens, halver lime.
Hak koriander fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Bland koriander, chili, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Bland fraiche og resterende Ay Cajun-ba i en lille skål.

Krydr kylling med et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Anret kylling, kartofler og grøntsager på tallerkener.
Top med chimichurri.
Server med cajundressing.