I aften byder vi på masser af skønne grøntsager. Vi ovnbager gulerod og rødløg, og blander dem derefter med couscous og frisk spinat og persille. Vi gratinerer tomat med panko og spændende krydderier. Aftenens protein er ovnbagt BBQ-kylling, og så topper vi herlighederne med spicy chiliyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
100 g
Couscous
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Kyllingebouillon
1 pose
Bredbladet persille
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
½ g
Chiliflager
2 stk
Tomat
12.5 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
2 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
1 stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
2.5 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver tomat.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Skær rødløg i 2 cm både.
Fordel gulerod og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Placer tomat med den skårne side opad på samme bageplade, krydr med et nip salt, og bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre.
Imens, bland panko [1/2 pose, 2P], Mamas Favorit [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.
Top tomat med pankoblanding, når grøntsagerne har 5 min tilbage.
Imens, krydr kylling med salt.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Brun kylling i 2 min på hver side.
Overfør til en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt couscous og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, hak persille groft.
Skyl spinat.
Bland yoghurt, chiliflager [½ pakke, 2P] og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland spinat, persille, gulerod og rødløg i gryden med couscous.
Skær kylling i tynde skiver.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Anret couscous, kylling og tomat på tallerkener.
Server med chiliyoghurt.