Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
Ovnbagt BBQ-kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt BBQ-kylling

Ovnbagt BBQ-kylling

med gratineret tomat og grøntsagscouscous

I aften byder vi på masser af skønne grøntsager. Vi ovnbager gulerod og rødløg, og blander dem derefter med couscous og frisk spinat og persille. Vi gratinerer tomat med panko og spændende krydderier. Aftenens protein er ovnbagt BBQ-kylling, og så topper vi herlighederne med spicy chiliyoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sulfitter
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Bredbladet persille

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ g

Chiliflager

2 stk

Tomat

12.5 g

Panko

(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)

2 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

1 stk

Rødløg

1 stk

Gulerod

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

2.5 dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2571 kJ
Kalorier (kcal)615 kcal
Fedt19.7 g
Mættet fedt5.2 g
Kulhydrat55.8 g
Sukker12.9 g
Protein47.7 g
Salt3.9 g

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver tomat. 

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Skær rødløg i 2 cm både.

Bag grøntsager
2

Fordel gulerod og rødløg på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Placer tomat med den skårne side opad på samme bageplade, krydr med et nip salt, og bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre.

Imens, bland panko [1/2 pose, 2P], Mamas Favorit [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en lille skål.

Top tomat med pankoblanding, når grøntsagerne har 5 min tilbage.

Bag kylling
3

Imens, krydr kylling med salt. 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Brun kylling i 2 min på hver side. 

Overfør til en anden bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav couscous
4

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] og salt [1/2 tsk I 1 tsk] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt couscous og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Lav grøntsagscouscous
5

Imens, hak persille groft. 

Skyl spinat. 

Bland yoghurt, chiliflager [½ pakke, 2P] og et nip salt og peber i en lille skål. 

Bland spinat, persille, gulerod og rødløg i gryden med couscous. 

Skær kylling i tynde skiver.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad. 

Server
6

Anret couscous, kylling og tomat på tallerkener. 

Server med chiliyoghurt.