I aften skal vi lave byg-selv-hotdogs! Tag børnene med i køkkenet og forbered hotdog-elementerne, mens lækre rodfrugter bages sprøde i ovnen. Server din hotdog med hjemmesyltet agurk, hjemmelavede ristede skalotteløg og remoulade, og rodfrugterne med en skøn dressing med mayonnaise og ketchup.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Gulerod
2 stk
Pastinak
1 stk
Agurk
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Skalotteløg
320 g
Kålpølse
4 stk
Pølsebrød
(Indeholder: Hvede, Havre, Gluten Kan indeholde spor af: Mælk, Æg, Sennep, Soja, Nødder, Sesam)
75 g
Remoulade
(Indeholder: Æg, Sennep)
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
½ tsk
Salt til grøntsager
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Ketchup til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær gulerod og pastinak (uskrællet) i tynde skiver.
TIP: Jo tyndere de skæres, jo sprødere bliver rodfrugterne.
Fordel rodfrugter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær agurk i tynde skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker og salt i en lille skål.
Vend agurk i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Bland mayonnaise, ketchup, salt og et nip peber i en lille skål.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Bland hvedemel, salt og et nip peber sammen i en dyb tallerken. Vend skalotteløg i blandingen.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil gyldne, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med et nip salt.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepanden (tør af først) på middelhøj varme.
Steg pølser i 4-6 min, eller indtil gennemstegte.
Imens, lav et snit i pølsebrød.
Varm direkte på risten i ovnen i 2-3 min.
Anret rodfrugter, pølser og pølsebrød på tallerkener.
Anret ristede skalotteløg i en lille skål.
Server med dressing, syltet agurk og remoulade.
TIP: Byg din hotdog med en pølse, syltet agurk, remoulade og et drys ristede skalotteløg.