Mild svine- og kalvekødskarry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild svine- og kalvekødskarry

Mild svine- og kalvekødskarry

med luftige ris og hakket cashewnødder

I aften har vi ikke sparet på krydderierne! Du kan se frem til masser af spændende smagsnuancer i denne opskrift! Vi steger hakket svine/kalvekød, spidskål og gulerod med løg, hvidløg, karry og Goan xacuti. Så tilsætter vi kokosmælk og kyllingebouillon, og lader det simre sammen til en cremet karry. Vi serverer vores lækre karry med luftige ris, cashewnødder, koriander og chili.

Tags:
Børnevenlig

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Hakket svine-/kalvekød

200 ml

Kokosmælk

150 g

Basmatiris

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Gulerod

1 pose

Koriander

20 g

Cashewnødder

150 g

Spidskål, skåret

4 g

Curry-on

8 g

Goan Xacuti

4 g

Kyllingebouillon

1 g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Salt (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)818 kcal
Energi (kJ)3423 kJ
Fedt37.92 g
Mættet fedt22.3 g
Kulhydrat79 g
Sukker12.3 g
Protein37.66 g
Salt6.6 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft.

Steg kød
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Svits løg, hvidløg, Curry-on og Goan xacuti i 1-2 min. Tilsæt hakket svine-/kalvekød, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt spidskål og gulerod, og steg videre i 4 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav karry
4

Tilsæt kokosmælk, kyllingebouillon, salt* [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber* til stegepanden, og lad simre i 2-3 min.

Forbered råvarer
5

Hak koriander fint. Hak cashewnødder groft.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener. Top med karry og cashewnødder. Drys med koriander og chiliflagerTIP: Undlad chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.