I aften har vi ikke sparet på krydderierne! Du kan se frem til masser af spændende smagsnuancer i denne opskrift! Vi steger hakket svine/kalvekød, spidskål og gulerod med løg, hvidløg, karry og Goan xacuti. Så tilsætter vi kokosmælk og kyllingebouillon, og lader det simre sammen til en cremet karry. Vi serverer vores lækre karry med luftige ris, cashewnødder, koriander og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Hakket svine-/kalvekød
200 ml
Kokosmælk
150 g
Basmatiris
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Gulerod
1 pose
Koriander
20 g
Cashewnødder
150 g
Spidskål, skåret
4 g
Curry-on
8 g
Goan Xacuti
4 g
Kyllingebouillon
1 g
Chiliflager
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 4)
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sænk til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Svits løg, hvidløg, Curry-on og Goan xacuti i 1-2 min. Tilsæt hakket svine-/kalvekød, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet. Tilsæt spidskål og gulerod, og steg videre i 4 min. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Tilsæt kokosmælk, kyllingebouillon, salt* [1 tsk | 2 tsk] og et nip peber* til stegepanden, og lad simre i 2-3 min.
Hak koriander fint. Hak cashewnødder groft.
Anret ris i dybe tallerkener. Top med karry og cashewnødder. Drys med koriander og chiliflager. TIP: Undlad chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.