Skip to main content
Middelhavsinspireret svinemørbrad
Middelhavsinspireret svinemørbrad

Middelhavsinspireret svinemørbrad

med ovnbagt peberfrugt og cremet tzatziki

I aften lader vi os inspirere af Middelhavet, og laver et fantastisk måltid med skønne råvarer. Vi krydrer svinemørbrad med vores egen middelhavskrydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm, og ovnsteger den derefter til perfektion. Vi topper vores kød med en basilikumolie med chili, og serverer det med ovnbagt peberfrugt, luftige ris og cremet tzatziki.

Tags:
Under 650 kcal
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Grøn peberfrugt

250 g

Svinemørbrad

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Agurk

½ stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 pose

Basilikum

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)2560 kJ
Kalorier (kcal)612 kcal
Fedt19 g
Mættet fedt6 g
Kulhydrat73.4 g
Sukker10.7 g
Kostfibre5.4 g
Protein37.8 g
Salt5.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Bag peberfrugt
2

Imens, skær peberfrugt i 3 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil bløde og brunet.

Bag kød
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.

Krydr svinemørbrad med Middelhavsdrøm og et nip salt, og brun i 2 min på hver side.

Overfør til bagepladen [2 stk, 4P] i ovnen, og bag i 12-15 min.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Lav tzatziki
4

Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.

Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, hvidløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Lav basilikumolie
5

Hak basilikum fint.

Bland basilikum, chiliflager [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] en lille skål.

Skær svinemørbrad i tynde skiver.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkner.

Top med svinemørbrad (inklusive kødsaft) og peberfrugt.

Dryp med basilikumolie.

Server med tzatziki.