I aften lader vi os inspirere af Middelhavet, og laver et fantastisk måltid med skønne råvarer. Vi krydrer svinemørbrad med vores egen middelhavskrydderiblanding, som vi kalder Middelhavsdrøm, og ovnsteger den derefter til perfektion. Vi topper vores kød med en basilikumolie med chili, og serverer det med ovnbagt peberfrugt, luftige ris og cremet tzatziki.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Grøn peberfrugt
250 g
Svinemørbrad
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
½ stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 pose
Basilikum
½ g
Chiliflager
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær peberfrugt i 3 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil bløde og brunet.
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på høj varme.
Krydr svinemørbrad med Middelhavsdrøm og et nip salt, og brun i 2 min på hver side.
Overfør til bagepladen [2 stk, 4P] i ovnen, og bag i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Imens, pres eller hak hvidløg [½ stk, 2P] fint.
Riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.
Bland agurk, yoghurt, hvidløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.
Hak basilikum fint.
Bland basilikum, chiliflager [1/2 pakke, 2P], olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] en lille skål.
Skær svinemørbrad i tynde skiver.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris i dybe tallerkner.
Top med svinemørbrad (inklusive kødsaft) og peberfrugt.
Dryp med basilikumolie.
Server med tzatziki.