Skip to main content
Middelhavsinspireret kylling
Middelhavsinspireret kylling

Middelhavsinspireret kylling

med græsk salat og syrlig couscous

Det er måske ikke sommervarme udenfor, men højst sandsynligvis smager græskinspireret salat, couscous og middelhavskrydret kylling rigtig godt alligevel. Top med en velsmagende persilledressing, sæt kyllingen på et spyd for lidt ekstra sommerfølelse, og byd familien på en farverig middag, der giver håb om lysere tider.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Bouillon

½ stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Bredbladet persille

8 g

Za'atar

(Indeholder: Sesam)

280 g

Kyllingebryst

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til marinade

¼ tsk

Salt til marinade

2.5 dl

Vand til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

1 spsk

Olie til couscous

1.5 spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3120 kJ
Kalorier (kcal)746 kcal
Fedt39.2 g
Mættet fedt11.1 g
Kulhydrat51.9 g
Sukker8.1 g
Kostfibre5.2 g
Protein47.5 g
Salt5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium359.1 mg
Calcium42.1 mg
Iron1.3 mg

Fremgangsmåde

Mariner kylling
1

Skær tomat og agurk i 1 cm tern.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Skær citrusfrugt i både.

Skær kylling i 3 cm skiver på et andet skærebræt.

Vend kylling med Middelhavsdrøm, olivenolie, salt og et nip peber i en skål.

Kog couscous
2

Bring vand, bouillon og salt i kog i en gryde.

Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg kylling
3

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav græsk salat
4

Imens, hak persille fint.

Bland tomat, agurk, løg, smuldret græsk ost og et nip salt og peber i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland persille, olivenolie, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en lille skål.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Smag couscous til
5

TIlsæt et skvæt citrusfrugtsaft, za'atar, salt og et nip peber til gryden med couscous, og rør rundt.

Server
6

Anret kylling, couscous og græsk salat på tallerkener.

Dryp med persilledressing.

Server med hvidløgsyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image