Skip to main content
Middelhavsinspireret kylling
Middelhavsinspireret kylling

Middelhavsinspireret kylling

med græsk salat og syrlig couscous

Det er måske ikke sommervarme udenfor, men højst sandsynligvis smager græskinspireret salat, couscous og middelhavskrydret kylling rigtig godt alligevel. Top med en velsmagende basilikumdressing, sæt kyllingen på et spyd for lidt ekstra sommerfølelse, og byd familien på en farverig middag, der giver håb om lysere tider.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

1 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

½ stk

Hvidløgsfed

8 g

Za'atar

(Indeholder: Sesam)

280 g

Kyllingebryst

50 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Rødløg

1 stk

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til marinade

¼ tsk

Salt til marinade

2.5 dl

Vand til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

1 spsk

Olie til couscous

1.5 spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3162 kJ
Kalorier (kcal)756 kcal
Fedt38.5 g
Mættet fedt11.1 g
Kulhydrat51.2 g
Sukker8.4 g
Kostfibre6.4 g
Protein47.8 g
Salt5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium180.6 mg
Calcium27.5 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Mariner kylling
1

Skær tomat og agurk i 1 cm tern.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Skær citron i både.

Skær kylling i 3 cm skiver på et andet skærebræt.

Vend kylling med Middelhavsdrøm, olivenolie, salt og peber i en skål.

Kog couscous
2

Bring vand, kyllingebouillon og salt i kog i en gryde.

Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg kylling
3

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav græsk salat
4

Imens, hak basilikum fint.

Bland tomat, agurk, rødløg, smuldret græsk ost og et nip salt og peber i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland basilikum, olivenolie, et skvæt citronsaft, salt og peber i en lille skål.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Smag couscous til
5

TIlsæt et skvæt citronsaft, za'atar, salt og peber til gryden med couscous, og rør rundt.

Server
6

Anret kylling, couscous og græsk salat på tallerkener.

Dryp med basilikumdressing.

Server med hvidløgsyoghurt.