
Det er måske ikke sommervarme udenfor, men højst sandsynligvis smager græskinspireret salat, couscous og middelhavskrydret kylling rigtig godt alligevel. Top med en velsmagende basilikumdressing, sæt kyllingen på et spyd for lidt ekstra sommerfølelse, og byd familien på en farverig middag, der giver håb om lysere tider.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Basilikum
8 g
Za'atar
(Indeholder: Sesam)
280 g
Kyllingebryst
50 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Løg
1 spsk
Olie til marinade
¼ tsk
Salt til marinade
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
1 spsk
Olie til couscous
1.5 spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
¼ tsk
Salt til salat

Skær tomat og agurk i 1 cm tern.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær citron i både.
Skær kylling i 3 cm skiver på et andet skærebræt.
Vend kylling med Middelhavsdrøm, olivenolie, salt og peber i en skål.

Bring vand, kyllingebouillon og salt i kog i en gryde.
Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Imens, opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Imens, hak basilikum fint.
Bland tomat, agurk, rødløg, smuldret græsk ost og et nip salt og peber i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Bland basilikum, olivenolie, et skvæt citronsaft, salt og peber i en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

TIlsæt et skvæt citronsaft, za'atar, salt og peber til gryden med couscous, og rør rundt.

Anret kylling, couscous og græsk salat på tallerkener.
Dryp med basilikumdressing.
Server med hvidløgsyoghurt.