Har du aldrig hørt om taquitos? Det er en lille mexicansk sammenrullet tortilla med fyld. Vores skønne variant indeholder grøntsager, sorte bønner, revet gouda og Tex-Mex-krydderier. Vi serverer vores bønnetaquitos med ovnbagte cajun-kartofler, blandet salat, syrlig fraiche og cremet sort sesammayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
8 stk
Små tortillabrød
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
1 stk
Lime
390 g
Sorte bønner
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
50 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
5 g
Tex-Mex
2 stk
Gulerod
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
60 g
Blandet salat
½ stk
Porre
½ tsk
Salt til kartofler
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ dl
Vand til sauce
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.
Skyl sorte bønner.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og porre med salt i 3-4 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg og Tex-Mex, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt sorte bønner og vand, og lad simre under omrøring i 3-4 min, eller indtil bløde. Tag panden af varmen.
Fordel bønner og gouda på tortillabrød, rul sammen, og fordel på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil let sprøde.
Skyl salat.
Halver lime.
Bland salat, olivenolie, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Anret taquitos og kartofler på tallerkener.
Top med fraiche.
Server med salat og sesammayonnaise.