Ugens skønne fiskeopskrift er mexicansk paneret sej. Vi panerer vores sej i panko og Tex-Mex krydderier, og steger den til perfektion. Vi serverer vores Tex-Mex sej med bulgur med tomater og lime, samt frisk rødkål og mango. Vi topper med en cremet mild limeyoghurt og friske forårsløg, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
85 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
1 stk
Tomat
1 stk
Forårsløg
½ stk
Mango
½ stk
Lime
250 g
Sej
(Indeholder Fisk)
5 g
Tex-Mex
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
75 g
Rødkål, skåret
4 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 stk
Æg (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Bring vand [4 dl | 8 dl] i kog i en mellemstor gryde. Tilsæt bulgur og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog på middel varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra gennem en si, og kom bulgur tilbage i gryden.
Skær tomat i 2 cm tern. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Skær mango [½ stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern. Skær lime [½ stk, 2P] i både.
Skær fisk i 3 cm tern på et andet skærebræt. Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], Tex-Mex, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et stort nip peber i en dyb tallerken. Pisk æg [1 stk | 2 stk] i en anden dyb tallerken. Kom panko i en tredje dyb tallerken. Vend fisk i mel, derefter i æg og til sidst i panko. Overfør til en tallerken. TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg fisk i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med et nip salt. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Bland yoghurt og et stort skvæt limesaft i en lille skål, og smag til med salt. Tilsæt tomat, det hvide forårsløg, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et stort skvæt limesaft til gryden med bulgur, og vend sammen. Smag til med salt og peber.
Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med rødkål, mango og fisk. Dryp med limeyoghurt. Drys med det grønne forårsløg.