
Lav aftensmad på under en halv time med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk one-pot med quinoa, majs, sorte bønner og koriander. Alt laves i samme stegepande, så sparer vi på opvasken! Vores one-pot får den helt rette mexikanske smag af vores skønne krydderiblandninger som vi kalder Tex-Mex og Panamad. Vi topper lækkerierne med avocado, mozzarella, chili og tortillachips.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Rødløg
2 stk
Gulerod
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rød chili
5 g
Tex-Mex
4 g
Panamad
1 dåse
Majs
½ pakke
Sorte bønner
100 g
Trefarvet quinoa
½ pakke
Hakkede tomater
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Avocado
½ stk
Lime, økologisk
1 pose
Koriander
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder: Mælk)
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde spor af: Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
1 tsk
Salt (trin 3)
2.5 dl
Vand (trin 3)

Hak rødløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og snit fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 1-2 min.

Tilsæt hvidløg, chili (gem lidt til anretning), Tex-Mex og Panamad, og steg videre i 1 min. Hæld væde fra majs. Skyl sorte bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

Tilsæt quinoa, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], sorte bønner, majs, vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon til stegepanden, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 15-17 min. Krydr med salt* [1 tsk | 1,5 tsk] og et nip peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen bliver for tør inden quinoaen er færdig.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Hak koriander groft.

Tilsæt et skvæt limesaft og halvdelen af koriander til stegepanden.

Anret one-pot i dybe tallerkener. Top med revet mozzarella, avocado og resterende chili og koriander. Server med tortillachips.