HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicansk One Pot
topBanner
Mexicansk one-pot

Mexicansk one-pot

med sorte bønner og trefarvet quinoa

Lav aftensmad på under en halv time med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk one-pot med quinoa, majs, sorte bønner og koriander. Alt laves i samme stegepande, så sparer vi på opvasken! Vores one-pot får den helt rette mexikanske smag af vores skønne krydderiblandninger som vi kalder Tex-Mex og Panamad. Vi topper lækkerierne med avocado, mozzarella, chili og tortillachips.

Tags:One PotVegetarisk
Allergener:sellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Rødløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Chili

5 g

Tex-Mex

4 g

Panamad

150 g

Majs

½ pakke

Sorte bønner

100 g

Trefarvet quinoa

½ pakke

Hakkede tomater

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Avocado

½ stk

Lime, økologisk

1 pose

Koriander

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

75 g

Tortillachips

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie* (trin 1)

1 tsk

Salt* (trin 3)

2.5 dl

Vand* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3579.3804 kJ
Kalorier (kcal)855.4924 kcal
Fedt38.6224 g
Mættet fedt9.4 g
Kulhydrat90.8714 g
Sukker21.4 g
Protein25.3403 g
Salt6.1 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Hak rødløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og snit fint. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 1-2 min.

2

Tilsæt hvidløg, chili (gem lidt til anretning), Tex-Mex og Panamad, og steg videre i 1 min. Hæld væde fra majs. Skyl sorte bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si. TIP: Spar på chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

3

Tilsæt quinoa, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], sorte bønner, majs, vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon til stegepanden, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 15-17 min. Krydr med salt* [1 tsk | 1,5 tsk] og et nip peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen bliver for tør inden quinoaen er færdig.

4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Hak koriander groft.

5

Tilsæt et skvæt limesaft og halvdelen af koriander til stegepanden.

6

Anret one-pot i dybe tallerkener. Top med revet mozzarella, avocado og resterende chili og koriander. Server med tortillachips.