HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicansk One Pot
topBanner
Mexicansk one-pot

Mexicansk one-pot

med quinoa, sorte bønner & koriander

Lav aftensmad på under en halv time med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk one-pot med quinoa, sorte bønner og koriander. Alt laves i samme stegepande, så vi sparer vi på opvasken! Vi topper lækkerierne med avocado, forårsløg, chili og tortillachips.

Tags:One PotVegetarisk
Allergener:sellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Chili

150 g

Majs

½ pakke

Sorte bønner

100 g

Trefarvet quinoa

½ pakke

Hakkede tomater

5 g

Tex-Mex

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ stk

Lime, økologisk

1 stk

Forårsløg

1 pose

Koriander

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

75 g

Tortillachips

1 stk

Avocado

1 stk

Rødløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt* (trin 3)

Smør* (trin 1)

2.5 dl

Vand* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3244.0535 kJ
Kalorier (kcal)775.3474 kcal
Fedt31.0096 g
Mættet fedt8.3 g
Kulhydrat86.5314 g
Sukker21.9 g
Protein25.0853 g
Salt5.7 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Hak rødløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 1-2 min.

2

Tilsæt hvidløg, chili (gem lidt til anretning) og Tex-Mex, og steg videre i 1 min. Hæld væde fra majs. Skyl sorte bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.TIP: Brug mindre chili, hvis ikke alle er til stærk mad. 

3

Tilsæt quinoa, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], sorte bønner, majs, vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon til stegepanden, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 15-17 min. Krydr med salt* [1 tsk | 1,5 tsk] og et nip peber*.TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Snit forårsløg fint. Hak koriander groft.

5

Tilsæt et skvæt limesaft og halvdelen af koriander til stegepanden.

6

Anret one-pot i skåle. Top med revet mozzarella, avocado, forårsløg og resterende chili og koriander. Server med tortillachips.