topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk one-pot

Mexicansk one-pot

med quinoa, sorte bønner & koriander

Lav aftensmad på under en halv time med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk one-pot med quinoa, sorte bønner og koriander. Alt laves i samme stegepande, så vi sparer vi på opvasken! Vi topper lækkerierne med avocado, forårsløg, chili og tortillachips.

Tags:
Vegetarisk
One Pot
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Rød chili

1 dåse

Majs

½ pakke

Sorte bønner

100 g

Trefarvet quinoa

½ pakke

Hakkede tomater

5 g

Tex-Mex

4 g

Grøntsagsbouillon

½ stk

Lime, økologisk

1 stk

Forårsløg

1 pose

Koriander

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

1 stk

Avocado

1 stk

Rødløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt (trin 3)

efter behov

Smør (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)788 kcal
Energi (kJ)3297 kJ
Fedt31.01 g
Mættet fedt8.3 g
Kulhydrat90.92 g
Sukker22 g
Protein25.35 g
Salt5.7 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Svits grøntsager
1

Hak rødløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 1-2 min.

Tilsæt Tex-Mex
2

Tilsæt hvidløg, chili (gem lidt til anretning) og Tex-Mex, og steg videre i 1 min. Hæld væde fra majs. Skyl sorte bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.TIP: Brug mindre chili, hvis ikke alle er til stærk mad. 

Lav one-pot
3

Tilsæt quinoa, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], sorte bønner, majs, vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon til stegepanden, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 15-17 min. Krydr med salt* [1 tsk | 1,5 tsk] og et nip peber*.TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Forbered grøntsager
4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Snit forårsløg fint. Hak koriander groft.

Krydr one-pot
5

Tilsæt et skvæt limesaft og halvdelen af koriander til stegepanden.

Server
6

Anret one-pot i skåle. Top med revet mozzarella, avocado, forårsløg og resterende chili og koriander. Server med tortillachips.