HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicansk One Pot
topBanner
Mexicansk one-pot

Mexicansk one-pot

med quinoa, sorte bønner & koriander

Lav aftensmad på under en halv time med denne enkle opskrift på en fantastisk mexicansk one-pot med quinoa, sorte bønner og koriander. Alt laves i samme stegepande, så vi sparer vi på opvasken! Vi topper lækkerierne med avocado, forårsløg, chili og tortillachips.

Tags:VegetariskOne Pot
Allergener:sellerimælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Chili

150 g

Majs

½ pakke

Sorte bønner

100 g

Trefarvet quinoa

½ pakke

Hakkede tomater

5 g

Tex-Mex

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

½ stk

Lime, økologisk

1 stk

Forårsløg

1 pose

Koriander

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

75 g

Tortillachips

1 stk

Avocado

1 stk

Rødløg

2 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Salt (trin 3)

efter behov

Smør (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)788.0974 kcal
Energi (kJ)3297.3997 kJ
Fedt31.0096 g
Mættet fedt8.3 g
Kulhydrat90.9189 g
Sukker21.9 g
Protein25.3478 g
Salt5.7 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Hak rødløg fint. Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og gulerod i 1-2 min.

2

Tilsæt hvidløg, chili (gem lidt til anretning) og Tex-Mex, og steg videre i 1 min. Hæld væde fra majs. Skyl sorte bønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand* i en si.TIP: Brug mindre chili, hvis ikke alle er til stærk mad. 

3

Tilsæt quinoa, hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], sorte bønner, majs, vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon til stegepanden, og bring i kog. Skru ned til middel varme, og lad simre i 15-17 min. Krydr med salt* [1 tsk | 1,5 tsk] og et nip peber*.TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern. Skær lime [1/2 stk, 2P] i både. Snit forårsløg fint. Hak koriander groft.

5

Tilsæt et skvæt limesaft og halvdelen af koriander til stegepanden.

6

Anret one-pot i skåle. Top med revet mozzarella, avocado, forårsløg og resterende chili og koriander. Server med tortillachips.