HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexicansk Bønneburger
topBanner
Mexicansk bønneburger

Mexicansk bønneburger

med cremet avocadomash og purløgdressing

Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så i aften byder vi på en spændende opskrift på vegetariske bønneburgers med sorte bønner, mozzarellaost og vores lækre krydderiblanding, som vi kalder Tex-Mex. Vi bygger vores burgere med bønnebøffer, avocadomash, tomat og rødløg, og serverer dem med sprøde fritter og purløgsdressing.

Tags:Vegetarisk
Allergener:sulfitterglutenmælkægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødløg

1 pakke

Sorte bønner

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

5 g

Tex-Mex

1 pose

Purløg

75 g

Fraiche

(Indeholdermælk)

1 stk

Tomat

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

2 stk

Briocheboller

(Indeholdergluten, mælk, æg, sennepKan indeholdesoja, sesam)

1 stk

Avocado

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)920.3901 kcal
Energi (kJ)3850.9121 kJ
Fedt29.3475 g
Mættet fedt11.5 g
Kulhydrat121.2936 g
Sukker19.5 g
Protein33.1395 g
Salt5.1 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir [2 stk, 4P]. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Ay Cajun-ba og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. Del rødløg i to, skær den ene halve i tynde skiver, og krydr med et stort nip salt* i en lille skål.

 

2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak resterende rødløg fint. Skyl bønner under koldt vand* i en si. Bland bønner, rødløg og hvidløg i en mellemstor skål, og mos med en gaffel til en jævn fars. Tilsæt panko, Tex-Mex, vand* [1 spsk | 2 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*, og rør rundt. Form fars til bøffer (1 pr. person).

 

3

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg bønnebøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Hak purløg fint. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], purløg og et nip salt* i en lille skål. Skær tomat i tynde skiver. TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.

4

Del boller på midten. Overfør bønnebøffer til bagepladen med fritter, og drys med revet mozzarella. Varm boller og bønnebøffer i ovnen i 3-4 min, eller indtil osten er smeltet og bollerne er gennemvarmet.

 

5

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske. Mos avocado med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en lille skål. Skyl rødløg under koldt vand* i en si. TIP: Skær avocado i tynde skiver, hvis den er for hård til at mose.

6

Smør underbolle med en smule purløgsdressing og overbolle med avocadomash. Fyld med bønnebøffer, tomat og rødløg. Server med fritter og resterende purløgsdressing.