topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk bønneburger

Mexicansk bønneburger

med cremet avocadomash og purløgdressing

Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så i aften byder vi på en spændende opskrift på vegetariske bønneburgers med sorte bønner, mozzarellaost og vores lækre krydderiblanding, som vi kalder Tex-Mex. Vi bygger vores burgere med bønnebøffer, avocadomash, tomat og rødløg, og serverer dem med sprøde fritter og purløgsdressing.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødløg

1 pakke

Sorte bønner

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

5 g

Tex-Mex

1 pose

Purløg

½ pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 stk

Tomat

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

2 stk

Briocheboller

(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)

1 stk

Avocado

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)920 kcal
Energi (kJ)3851 kJ
Fedt29.3 g
Mættet fedt11.5 g
Kulhydrat121.3 g
Sukker19.5 g
Protein33.1 g
Salt5.1 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir [2 stk, 4P]. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Ay Cajun-ba og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. Del rødløg i to, skær den ene halve i tynde skiver, og krydr med et stort nip salt* i en lille skål.

 

Form fars
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak resterende rødløg fint. Skyl bønner under koldt vand* i en si. Bland bønner, rødløg og hvidløg i en mellemstor skål, og mos med en gaffel til en jævn fars. Tilsæt panko, Tex-Mex, vand* [1 spsk | 2 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*, og rør rundt. Form fars til bøffer (1 pr. person).

 

Steg bønnebøffer
3

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg bønnebøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Hak purløg fint. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], purløg og et nip salt* i en lille skål. Skær tomat i tynde skiver. TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.

Varm bønnebøffer og boller
4

Del boller på midten. Overfør bønnebøffer til bagepladen med fritter, og drys med revet mozzarella. Varm boller og bønnebøffer i ovnen i 3-4 min, eller indtil osten er smeltet og bollerne er gennemvarmet.

 

Bland avocadomash
5

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske. Mos avocado med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en lille skål. Skyl rødløg under koldt vand* i en si. TIP: Skær avocado i tynde skiver, hvis den er for hård til at mose.

Server
6

Smør underbolle med en smule purløgsdressing og overbolle med avocadomash. Fyld med bønnebøffer, tomat og rødløg. Server med fritter og resterende purløgsdressing.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image