Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så i aften byder vi på en spændende opskrift på vegetariske bønneburgers med sorte bønner, mozzarellaost og vores lækre krydderiblanding, som vi kalder Tex-Mex. Vi bygger vores burgere med bønnebøffer, avocadomash, tomat og rødløg, og serverer dem med sprøde fritter og purløgsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
4 g
Ay Cajun-ba
(IndeholderSulfitter)1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Rødløg
1 pakke
Sorte bønner
30 g
Panko
(IndeholderGluten)5 g
Tex-Mex
1 pose
Purløg
75 g
Fraiche
(IndeholderMælk)1 stk
Tomat
50 g
Revet mozzarella
(IndeholderMælk)2 stk
Briocheboller
(IndeholderGluten, Mælk, ÆgKan indeholdeSesam, Soja)1 stk
Avocado
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir [2 stk, 4P]. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Ay Cajun-ba og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne. Del rødløg i to, skær den ene halve i tynde skiver, og krydr med et stort nip salt* i en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint. Hak resterende rødløg fint. Skyl bønner under koldt vand* i en si. Bland bønner, rødløg og hvidløg i en mellemstor skål, og mos med en gaffel til en jævn fars. Tilsæt panko, Tex-Mex, vand* [1 spsk | 2 spsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*, og rør rundt. Form fars til bøffer (1 pr. person).
Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg bønnebøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegt. Hak purløg fint. Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], purløg og et nip salt* i en lille skål. Skær tomat i tynde skiver. TIP: Vend ikke for tidligt, da de kan falde sammen.
Del boller på midten. Overfør bønnebøffer til bagepladen med fritter, og drys med revet mozzarella. Varm boller og bønnebøffer i ovnen i 3-4 min, eller indtil osten er smeltet og bollerne er gennemvarmet.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske. Mos avocado med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en lille skål. Skyl rødløg under koldt vand* i en si. TIP: Skær avocado i tynde skiver, hvis den er for hård til at mose.
Smør underbolle med en smule purløgsdressing og overbolle med avocadomash. Fyld med bønnebøffer, tomat og rødløg. Server med fritter og resterende purløgsdressing.