Skip to main content
Mexicansk hakkebøf

Mexicansk hakkebøf

med cremet avocadomos og søde kartofler

4.1
(104)

I aften laver vi mexicanske hakkebøffer, som får perfekt smag af vores egen Tex-Mex-krydderiblanding. Vi laver også sprøde, søde kartoffelfritter, som serveres med en frisk salat lavet på cherrytomater, rødløg, tomat, koriander og citrusfrugt. Vi topper hakkebøfferne med most avocado, og så er maden klar!

Tags:
Mælkefri
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Avocado

125 g

Cherrytomater

1 stk

Oregano

450 g

Sød kartoffel

5 g

Tex-Mex

75 g

Spidskål, skåret

½ stk

Løg

½ stk

Chili

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til guacamole

Energi (kJ)2633 kJ
Kalorier (kcal)629 kcal
Fedt28.4 g
Mættet fedt7.9 g
Kulhydrat59 g
Sukker8.7 g
Kostfibre11.3 g
Protein34.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.1 g
Potassium960.4 mg
Calcium55.7 mg
Iron3.5 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær sød kartoffel (uskrællet) i 1 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Form hakkebøffer
2

Bland hakket oksekød, æg, panko, Tex-Mex og salt i en stor skål.

Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

Steg hakkebøffer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Imens, hak cherrytomater og løg fint.

Skær citrusfrugt i både.

Hak oregano fint.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Bland cherrytomater, spidskål, løg, oregano, chili, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

TIP: Undlad chili, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Mos avocado
5

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske.

Mos avocado med et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret kartofler, hakkebøffer og salat på tallerkener.

Top hakkebøffer med avocado.