
I aften laver vi mexicanske hakkebøffer, som får perfekt smag af vores egen Tex-Mex-krydderiblanding. Vi laver også sprøde, søde kartoffelfritter, som serveres med en frisk salat lavet på cherrytomater, rødløg, tomat, koriander og citrusfrugt. Vi topper hakkebøfferne med most avocado, og så er maden klar!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Avocado
125 g
Cherrytomater
1 stk
Oregano
450 g
Sød kartoffel
5 g
Tex-Mex
75 g
Spidskål, skåret
½ stk
Løg
½ stk
Chili
½ tsk
Salt til kartofler
1 stk
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til guacamole

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) i 1 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bland hakket oksekød, æg, panko, Tex-Mex og salt i en stor skål.
Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Imens, hak cherrytomater og løg fint.
Skær citrusfrugt i både.
Hak oregano fint.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Bland cherrytomater, spidskål, løg, oregano, chili, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
TIP: Undlad chili, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske.
Mos avocado med et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en mellemstor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Anret kartofler, hakkebøffer og salat på tallerkener.
Top hakkebøffer med avocado.