Skip to main content
Mellemøst-inspireret kylling

Mellemøst-inspireret kylling

med bagte tomater med pankocrisp og pinjekernecouscous

Det siges at det var berberne, der først spiste couscous. Ved at fugte mel og rulle det til små kugler, som derefter blev tørret, kunne de øge holdbarheden. I dag skal vi lave en skøn couscoussalat med persille, pinjekerner og bagte rødløg, som passer fortrinligt med vores krydrede kylling og bagte tomater med pankocrisp. Server med hvidløgsyoghurt for en ægte mellemøstlig fornemmelse.

Tags:
Kort forberedelse
Hurtig
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

4 g

Harissa-krydderi

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

2 stk

Tomat

4 g

Bouillon

1 stk

Bredbladet persille

½ stk

Hvidløgsfed

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)

4 g

Souvlaki-krydderi

(Kan indeholde spor af: Soja, Sennep, Sesam, Æg, Fisk, Selleri, Krebsdyr, Mælk)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Løg

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

280 g

Kyllingebryst

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til couscous

¼ tsk

Salt til panering

2 spsk

Olie til panering

¼ tsk

Salt til grøntsager

Energi (kJ)3156 kJ
Kalorier (kcal)754 kcal
Fedt34.8 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat58.9 g
Sukker7.8 g
Kostfibre5.1 g
Protein47.5 g
Salt5.9 g
Trans Fat0.2 g
Potassium303.6 mg
Calcium21.5 mg
Iron0.5 mg

Fremgangsmåde

Bag kylling
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand, kyllingebouillon og salt i kog i en mellemstor gryde.

Placer kylling på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og souvlaki-krydderi. Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav couscous
2

Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. 

Bag tomat
3

Imens, halver tomat.

Skær rødløg i 2 cm både.

Bland panko, harissa-krydderi, salt og olivenolie i en lille skål.

Overfør tomat med skæresiden opad og rødløg til en anden bageplade med bagepapir, og krydr med salt. Top tomat med pankoblanding. Dryp rødløg med en smule olivenolie, og vend sammen.

Bag i ovnen i 12-15 min, eller indtil møre og gyldne.

Rist pinjekerner
4

Overfør pinjekerner til bagepladen med grøntsager, når kyllingen og grøntsagerne har 5 min tilbage. Bag i 3-5 min, eller indtil ristede.

Hak persille groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt i en lille skål.

Tilsæt pinjekerner
5

Vend couscous med pinjekerner, persille og rødløg lige inden servering.

Server
6

Anret kylling, tomat og couscous på tallerkener.

Server med hvidløgsyoghurt.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image