Skip to main content
Marokkansk lamme-'tagine' og couscous

Marokkansk lamme-'tagine' og couscous

med mynte, koriander og appelsin

På jagt efter nye spændende smagsoplevelser? Vores elegante Marrokanske lamme-tagine og couscous mangler ikke noget, og bringer Marokkos klassiske smage til dit spisebord. Tilfør dit måltid aromatiske krydderier og få en både velduftende og velsmagende måltidsoplevelse i aften.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Nøtter
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammeculotte

4 g

Goan Xacuti

1 stk

Gulerod

½ stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

50 g

Abrikoschutney

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

4 g

Bouillon

20 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Appelsin

1 stk

Mynte & koriander

200 g

Hakkede tomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

1 spsk

Olie til couscous

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4459 kJ
Kalorier (kcal)1066 kcal
Fedt71.1 g
Mættet fedt27.5 g
Kulhydrat72 g
Sukker26 g
Kostfibre8.6 g
Protein35.3 g
Salt3.5 g
Potassium28.8 mg
Calcium4.8 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Kog couscous
1

Tag lam ud af køleskabet.

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg lam
2

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med salt.

Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min.

Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir med fedtsiden opad, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Forbered grøntsager
3

Skær gulerod og løg i 1 cm tern.

Pres eller hak løg fint.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt Goan Xacuti, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt løg, hakkede tomater, abrikoschutney, bouillon, vand, salt og et nip peber, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Forbered topping
5

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm skiver.

Hak mynte og koriander groft.

Hak mandler groft.

Skær lam i tynde skiver.

Server
6

Anret couscous i skåle, og top med lam, mandler og halvdelen af koriander.

Anret sauce i skåle.

Server med appelsin, mynte, resterende koriander og yoghurt i skåle.