Marokkansk lamme-'tagine' og couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marokkansk lamme-'tagine' og couscous

Marokkansk lamme-'tagine' og couscous

med mynte, koriander og appelsin

På jagt efter nye smagsoplevelser? Vores Marrokanske lamme-tagine og couscous bringer Marokkos klassiske smage til dit spisebord, og tilfører dit måltid aromatiske krydderier og en både velduftende og velsmagende måltidsoplelse.

Allergener:
Sennep
Gluten
Hvede
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Lammeculotte

4 g

Goan Xacuti

1 stk

Gulerod

½ stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

35 g

Tomatpuré

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder: Sennep)

100 g

Couscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)

4 g

Kyllingebouillon

20 g

Mandler

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Appelsin

1 stk

Mynte & koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til couscous

¼ tsk

Salt til couscous

1 spsk

Olie til couscous

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4421 kJ
Kalorier (kcal)1057 kcal
Fedt71.3 g
Mættet fedt27.5 g
Kulhydrat68.5 g
Sukker24.1 g
Protein34.7 g
Salt3.6 g

Fremgangsmåde

Kog couscous
1

Tag lam ud af køleskabet.

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Steg lam
2

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med salt.

Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min.

Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir med fedtsiden opad, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Forbered grøntsager
3

Skær gulerod og løg i 1 cm tern.

Pres eller hak hvidløg fint.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt Goan Xacuti, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hvidløg, tomatpuré, abrikoschutney, kyllingebouillon, vand, salt og et nip pebe, og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Forbered topping
5

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm skiver.

Hak mynte og koriander groft.

Hak mandler groft.

Skær lam i tynde skiver.

Server
6

Anret couscous i skåle, og top med lam, mandler og halvdelen af koriander.

Anret sauce i skåle.

Server med appelsin, mynte, resterende koriander og yoghurt i skåle.