
På jagt efter nye spændende smagsoplevelser? Vores elegante Marrokanske lamme-tagine og couscous mangler ikke noget, og bringer Marokkos klassiske smage til dit spisebord. Tilfør dit måltid aromatiske krydderier og få en både velduftende og velsmagende måltidsoplevelse i aften.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
300 g
Lammeculotte
4 g
Goan Xacuti
1 stk
Gulerod
½ stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
50 g
Abrikoschutney
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja)
4 g
Bouillon
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Appelsin
1 stk
Mynte & koriander
200 g
Hakkede tomater
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous
1 spsk
Olie til couscous
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce

Tag lam ud af køleskabet.
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand og salt i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt couscous og olivenolie, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.

Rids fedtsiden på kryds og tværs med 1 cm mellemrum, og krydr med salt.
Placer lam med fedtsiden nedad i en stegepande på middel varme, og steg i 8-9 min.
Skru op til høj varme, og brun på alle sider i 30 sek. Overfør til en bageplade med bagepapir med fedtsiden opad, og bag i ovnen i 15 min, eller indtil gennemtilberedt.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Skær gulerod og løg i 1 cm tern.
Pres eller hak løg fint.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt Goan Xacuti, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt løg, hakkede tomater, abrikoschutney, bouillon, vand, salt og et nip peber, og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm skiver.
Hak mynte og koriander groft.
Hak mandler groft.
Skær lam i tynde skiver.

Anret couscous i skåle, og top med lam, mandler og halvdelen af koriander.
Anret sauce i skåle.
Server med appelsin, mynte, resterende koriander og yoghurt i skåle.