HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLaksa
topBanner
Laksa

Laksa

med sprødstegt tofu, fuldkornsnudler & purløg

Vi har fokuseret meget på laksa for nylig og af en god grund - det smager jo bare sååå godt! Her er en tyve minutters opskrift på vegetarisk laksa, som du laver af friske grøntsager med spændende smager i form af peanutbutter, gul karrypasta, sojasauce og selvfølgelig kokosmælk. Kog nudlerne direkte i suppen, hæld i skåle og top med sprød tofu og forårsløg. Namnam!

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:glutensojajordnøddersellerisennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Tomat

25 g

Gulerod

4 g

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

150 g

Peanutbutter

(Indeholderjordnødder)

20 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

4 dl

Fuldkornsnudler

(Indeholdergluten)

efter behov

Forårsløg

1 spsk

Gul peberfrugt

Gul karrypasta

(Indeholdersennep)

Hvidløgsfed

Kokosmælk

Tofu

(Indeholdersoja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand*

Sukker*

Hvedemel*

(Indeholdergluten)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1617.4504 kJ
Kalorier (kcal)386.58 kcal
Fedt6.9385 g
Mættet fedt1.1 g
Kulhydrat64.165 g
Sukker3.3 g
Protein14.425 g
Salt4.1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Skær peberfrugt i 2 cm tern. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Hæld væde fra tofu. Skær i 2 cm tern. Kog vand* i en elkedel eller gryde.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg peberfrugt, hvidløg, gulerod, tomat og 1/2 forårsløg i 2 min. Tilsæt karrypasta. Steg i 1 min. Tilsæt kokosmælk [½ pakke, 2 pers.]. Rør rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og kogende vand*. Bring i kog.

3

Tilsæt peanutbutter, sojasauce og et nip sukker*. Lad simre i 10 min. Smag til med salt* og peber*.

4

Bland hvedemel* med et stort nip salt* og peber* i en skål. Vend tofu i skålen. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg tofu i 6-8 min, eller indtil gylden og sprød. Krydr med salt* og peber*.

5

Tilsæt nudler, når laksaen har simret i 10 min. Lad nudlerne simre i 4 min. Tag gryden af varmen. Smag til med salt* og peber*. 

6

Anret laksa i skåle. Top med tofu og resterende forårsløg.