
Laksa
med sprødstegt tofu, fuldkornsnudler & purløg
Vi har fokuseret meget på laksa for nylig og af en god grund - det smager jo bare sååå godt! Her er en tyve minutters opskrift på vegetarisk laksa, som du laver af friske grøntsager med spændende smager i form af peanutbutter, gul karrypasta, sojasauce og selvfølgelig kokosmælk. Kog nudlerne direkte i suppen, hæld i skåle og top med sprød tofu og forårsløg. Namnam!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
4 g
Grøntsagsbouillon
250 g
Tofu
1 stk
Forårsløg
125 ml
Kokosmælk
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder Hvede, Gluten)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Gulerod
1 stk
Tomat
1 stk
Peberfrugt
25 g
Peanutbutter
(Indeholder Jordnødder)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
4 dl
Vand
efter behov
Sukker
1 spsk
Hvedemel
Fremgangsmåde
Skær peberfrugt i 2 cm tern. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Hæld væde fra tofu. Skær i 2 cm tern. Kog vand* i en elkedel eller gryde.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg peberfrugt, hvidløg, gulerod, tomat og 1/2 forårsløg i 2 min. Tilsæt karrypasta. Steg i 1 min. Tilsæt kokosmælk [½ pakke, 2 pers.]. Rør rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og kogende vand*. Bring i kog.
Tilsæt peanutbutter, sojasauce og et nip sukker*. Lad simre i 10 min. Smag til med salt* og peber*.
Bland hvedemel* med et stort nip salt* og peber* i en skål. Vend tofu i skålen. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg tofu i 6-8 min, eller indtil gylden og sprød. Krydr med salt* og peber*.
Tilsæt nudler, når laksaen har simret i 10 min. Lad nudlerne simre i 4 min. Tag gryden af varmen. Smag til med salt* og peber*.
Anret laksa i skåle. Top med tofu og resterende forårsløg.