
Vi har fokuseret meget på laksa for nylig og af en god grund - det smager jo bare sååå godt! Her er en tyve minutters opskrift på vegetarisk laksa, som du laver af friske grøntsager med spændende smager i form af peanutbutter, gul karrypasta, sojasauce og selvfølgelig kokosmælk. Kog nudlerne direkte i suppen, hæld i skåle og top med sprød tofu og forårsløg. Namnam!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Bouillon
250 g
Tofu
1 stk
Forårsløg
125 ml
Kokosmælk
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder: Sennep)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Fuldkornsnudler
(Indeholder: Hvede, Gluten)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Gluten, Soja)
1 stk
Gulerod
1 stk
Tomat
1 stk
Peberfrugt
25 g
Peanutbutter
(Indeholder: Jordnødder)
4 dl
Vand
efter behov
Sukker
1 spsk
Hvedemel

Skær peberfrugt i 2 cm tern. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Hæld væde fra tofu. Skær i 2 cm tern. Kog vand* i en elkedel eller gryde.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg peberfrugt, hvidløg, gulerod, tomat og 1/2 forårsløg i 2 min. Tilsæt karrypasta. Steg i 1 min. Tilsæt kokosmælk [½ pakke, 2 pers.]. Rør rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og kogende vand*. Bring i kog.

Tilsæt peanutbutter, sojasauce og et nip sukker*. Lad simre i 10 min. Smag til med salt* og peber*.

Bland hvedemel* med et stort nip salt* og peber* i en skål. Vend tofu i skålen. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg tofu i 6-8 min, eller indtil gylden og sprød. Krydr med salt* og peber*.

Tilsæt nudler, når laksaen har simret i 10 min. Lad nudlerne simre i 4 min. Tag gryden af varmen. Smag til med salt* og peber*.

Anret laksa i skåle. Top med tofu og resterende forårsløg.