Vi har fokuseret meget på laksa for nylig og af en god grund - det smager jo bare sååå godt! Her er en tyve minutters opskrift på vegetarisk laksa, som du laver af friske grøntsager med spændende smager i form af peanutbutter, gul karrypasta, sojasauce og selvfølgelig kokosmælk. Kog nudlerne direkte i suppen, hæld i skåle og top med sprød tofu og forårsløg. Namnam!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
25 ml
Tomat
25 g
Gulerod
4 g
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)150 g
Peanutbutter
(Indeholderjordnødder)20 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)4 dl
Fuldkornsnudler
(Indeholdergluten)efter behov
Forårsløg
1 spsk
Gul peberfrugt
Gul karrypasta
(Indeholdersennep)Hvidløgsfed
Kokosmælk
Tofu
(Indeholdersoja)Vand*
Sukker*
Hvedemel*
(Indeholdergluten)Skær peberfrugt i 2 cm tern. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Hæld væde fra tofu. Skær i 2 cm tern. Kog vand* i en elkedel eller gryde.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg peberfrugt, hvidløg, gulerod, tomat og 1/2 forårsløg i 2 min. Tilsæt karrypasta. Steg i 1 min. Tilsæt kokosmælk [½ pakke, 2 pers.]. Rør rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og kogende vand*. Bring i kog.
Tilsæt peanutbutter, sojasauce og et nip sukker*. Lad simre i 10 min. Smag til med salt* og peber*.
Bland hvedemel* med et stort nip salt* og peber* i en skål. Vend tofu i skålen. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg tofu i 6-8 min, eller indtil gylden og sprød. Krydr med salt* og peber*.
Tilsæt nudler, når laksaen har simret i 10 min. Lad nudlerne simre i 4 min. Tag gryden af varmen. Smag til med salt* og peber*.
Anret laksa i skåle. Top med tofu og resterende forårsløg.