Skip to main content
Laksa

Laksa

med sprødstegt tofu, fuldkornsnudler & purløg

3.8
(51)

Vi har fokuseret meget på laksa for nylig og af en god grund - det smager jo bare sååå godt! Her er en tyve minutters opskrift på vegetarisk laksa, som du laver af friske grøntsager med spændende smager i form af peanutbutter, gul karrypasta, sojasauce og selvfølgelig kokosmælk. Kog nudlerne direkte i suppen, hæld i skåle og top med sprød tofu og forårsløg. Namnam!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Sennep
Hvede
Gluten
Soja
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Bouillon

250 g

Tofu

1 stk

Forårsløg

125 ml

Kokosmælk

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder: Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Fuldkornsnudler

(Indeholder: Hvede, Gluten)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Gluten, Soja)

1 stk

Gulerod

1 stk

Tomat

1 stk

Peberfrugt

25 g

Peanutbutter

(Indeholder: Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand

efter behov

Sukker

1 spsk

Hvedemel

Næringsindhold

Kalorier (kcal)386.6 kcal
Energi (kJ)1617.5 kJ
Fedt6.9 g
Mættet fedt1.1 g
Kulhydrat64.2 g
Sukker3.3 g
Kostfibre6.1 g
Protein14.4 g
Salt4.1 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Skær peberfrugt i 2 cm tern. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Hæld væde fra tofu. Skær i 2 cm tern. Kog vand* i en elkedel eller gryde.

Steg grøntsager
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg peberfrugt, hvidløg, gulerod, tomat og 1/2 forårsløg i 2 min. Tilsæt karrypasta. Steg i 1 min. Tilsæt kokosmælk [½ pakke, 2 pers.]. Rør rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og kogende vand*. Bring i kog.

Lad simre
3

Tilsæt peanutbutter, sojasauce og et nip sukker*. Lad simre i 10 min. Smag til med salt* og peber*.

Steg tofu
4

Bland hvedemel* med et stort nip salt* og peber* i en skål. Vend tofu i skålen. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg tofu i 6-8 min, eller indtil gylden og sprød. Krydr med salt* og peber*.

Tilsæt nudler
5

Tilsæt nudler, når laksaen har simret i 10 min. Lad nudlerne simre i 4 min. Tag gryden af varmen. Smag til med salt* og peber*. 

Server
6

Anret laksa i skåle. Top med tofu og resterende forårsløg.