topBanner
Laksa

Laksa

med sprødstegt tofu, fuldkornsnudler & purløg

Vi har fokuseret meget på laksa for nylig og af en god grund - det smager jo bare sååå godt! Her er en tyve minutters opskrift på vegetarisk laksa, som du laver af friske grøntsager med spændende smager i form af peanutbutter, gul karrypasta, sojasauce og selvfølgelig kokosmælk. Kog nudlerne direkte i suppen, hæld i skåle og top med sprød tofu og forårsløg. Namnam!

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:sojajordnøddersennepglutenselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Tofu

(Indeholdersoja)

1 stk

Forårsløg

125 ml

Kokosmælk

25 g

Peanutbutter

(Indeholderjordnødder)

20 g

Gul karrypasta

(Indeholdersennep)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Fuldkornsnudler

(Indeholdergluten)

25 ml

Sojasauce

(Indeholdersoja, gluten)

1 stk

Gulerod

1 stk

Tomat

1 stk

Gul peberfrugt

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Hvedemel*

(Indeholdergluten)

4 dl

Vand*

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2849 kJ
Kalorier (kcal)681 kcal
Fedt26 g
Mættet fedt13 g
Kulhydrat76 g
Sukker12 g
Protein30 g
Salt4 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Snit forårsløg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær tomat i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern.

Hæld væde fra tofu. Skær i 2 cm tern.

Kog vand* i en elkedel eller gryde.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme.

Steg peberfrugt, hvidløg, gulerod, tomat og 1/2 forårsløg i 2 min.

Tilsæt karrypasta. Steg i 1 min.

Tilsæt kokosmælk [½ pakke, 2 pers.]. Rør rundt.

Tilsæt grøntsagsbouillon og kogende vand*. Bring i kog.

3

Tilsæt peanutbutter, sojasauce og et nip sukker*. Lad simre i 10 min.

Smag til med salt* og peber*.

4

Bland hvedemel* med et stort nip salt* og peber* i en skål. Vend tofu i skålen.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg tofu i 6-8 min, eller indtil gylden og sprød. Krydr med salt* og peber*.

5

Tilsæt nudler, når laksaen har simret i 10 min. Lad nudlerne simre i 4 min. Tag gryden af varmen.

Smag til med salt* og peber*.

6

Anret laksa i skåle.

Top med tofu og resterende forårsløg.