topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Laksa

Laksa

med sprødstegt tofu, fuldkornsnudler & purløg

Vi har fokuseret meget på laksa for nylig og af en god grund - det smager jo bare sååå godt! Her er en tyve minutters opskrift på vegetarisk laksa, som du laver af friske grøntsager med spændende smager i form af peanutbutter, gul karrypasta, sojasauce og selvfølgelig kokosmælk. Kog nudlerne direkte i suppen, hæld i skåle og top med sprød tofu og forårsløg. Namnam!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Sennep
Hvede
Gluten
Soja
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

250 g

Tofu

1 stk

Forårsløg

125 ml

Kokosmælk

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Fuldkornsnudler

(Indeholder Hvede, Gluten)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Gulerod

1 stk

Tomat

1 stk

Peberfrugt

25 g

Peanutbutter

(Indeholder Jordnødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand

efter behov

Sukker

1 spsk

Hvedemel

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)387 kcal
Energi (kJ)1618 kJ
Fedt6.94 g
Mættet fedt1.1 g
Kulhydrat64.17 g
Sukker3.3 g
Protein14.43 g
Salt4.1 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Skær peberfrugt i 2 cm tern. Snit forårsløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær tomat i 2 cm tern. Skær gulerod (uskrællet) i 2 cm tern. Hæld væde fra tofu. Skær i 2 cm tern. Kog vand* i en elkedel eller gryde.

Steg grøntsager
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middel varme. Steg peberfrugt, hvidløg, gulerod, tomat og 1/2 forårsløg i 2 min. Tilsæt karrypasta. Steg i 1 min. Tilsæt kokosmælk [½ pakke, 2 pers.]. Rør rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og kogende vand*. Bring i kog.

Lad simre
3

Tilsæt peanutbutter, sojasauce og et nip sukker*. Lad simre i 10 min. Smag til med salt* og peber*.

Steg tofu
4

Bland hvedemel* med et stort nip salt* og peber* i en skål. Vend tofu i skålen. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg tofu i 6-8 min, eller indtil gylden og sprød. Krydr med salt* og peber*.

Tilsæt nudler
5

Tilsæt nudler, når laksaen har simret i 10 min. Lad nudlerne simre i 4 min. Tag gryden af varmen. Smag til med salt* og peber*. 

Server
6

Anret laksa i skåle. Top med tofu og resterende forårsløg.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image