HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKyllingesaltimbocca
topBanner
Kyllingesaltimbocca

Kyllingesaltimbocca

med broccolini & ovnbagte kartofler

Premium

Imponer familien med en kulinarisk rejse til Italien. I aften laver vi nemlig saltimbocca! Vi skifter kalvekød ud med kylling, som vi krydrer med salvie og svøber i prosciutto. Vi laver også ovnbagte cherrytomater, som vi blander med mandler og broccolini - broccolis lillebror! Perfekt tilbehør er ovnbagte kartofler og en lækker cremet sauce med ost og fløde!

Tags:HurtigLet at lave
Allergener:nøddermælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Kyllingebouillon

150 g

Broccolini

200 ml

Madlavningsfløde

125 g

Cherrytomater

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Mandler

(Indeholdernødder)

50 g

Prosciutto

280 g

Kyllingebrystfilet

½ pose

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

1 pose

Timian

efter behov

Salvie

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2899.4492 kJ
Kalorier (kcal)692.985 kcal
Fedt27.673 g
Mættet fedt12.5 g
Kulhydrat58.1785 g
Sukker11.6 g
Protein54.676 g
Salt2.7 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Hak timian [1/2 pose, 2P] fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak mandler groft. Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

2

Pluk salvieblade. Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank flade (ca. 1 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Placer hvert kyllingebryst på to skiver prosciutto. Læg 2-3 salvieblade ovenpå, og svøb kylling i prosciutto

3

Overfør cherrytomater til en anden bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 15 min tilbage.Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil let karamelliseret. Drys kartofler med revet ost, når de har 15 min tilbage i ovnen. 

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kyllingesaltimbocca i 3-5 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt broccolini og et skvæt vand*, og steg i 3-4 min. Tilsæt mandler, halvdelen af hvidløg og en klat smør*, og steg i 1 min. Overfør til en skål med låg. Smelt en klat smør* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt resterende hvidløg, madlavningsfløde, timian, bouillon og saft fra tallerken med kylling, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.

6

Bland cherrytomater i skålen med broccolini. Anret kyllingesaltimbocca, cherrytomater, broccolini og kartofler på tallerkener. Øs sauce over.