Imponer familien med en kulinarisk rejse til Italien. I aften laver vi nemlig saltimbocca! Vi skifter kalvekød ud med kylling, som vi krydrer med salvie og svøber i prosciutto. Vi laver også ovnbagte cherrytomater, som vi blander med mandler og broccolini - broccolis lillebror! Perfekt tilbehør er ovnbagte kartofler og en lækker cremet sauce med ost og fløde!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Kyllingebouillon
150 g
Broccolini
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
125 g
Cherrytomater
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
50 g
Prosciutto
280 g
Kyllingebryst
20 g
Finrevet ost
½ pose
Timian
1 pose
Salvie
efter behov
Smør (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Hak timian [1/2 pose, 2P] fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak mandler groft. Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.
Pluk salvieblade. Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank flade (ca. 1 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Placer hvert kyllingebryst på to skiver prosciutto. Læg 2-3 salvieblade ovenpå, og svøb kylling i prosciutto.
Overfør cherrytomater til en anden bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 15 min tilbage.Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil let karamelliseret. Drys kartofler med revet ost, når de har 15 min tilbage i ovnen.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kyllingesaltimbocca i 3-5 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt broccolini og et skvæt vand*, og steg i 3-4 min. Tilsæt mandler, halvdelen af hvidløg og en klat smør*, og steg i 1 min. Overfør til en skål med låg. Smelt en klat smør* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt resterende hvidløg, madlavningsfløde, timian, bouillon og saft fra tallerken med kylling, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.
Bland cherrytomater i skålen med broccolini. Anret kyllingesaltimbocca, cherrytomater, broccolini og kartofler på tallerkener. Øs sauce over.