Imponer familien med en kulinarisk rejse til Italien. I aften laver vi nemlig saltimbocca! Vi skifter kalvekød ud med kylling, som vi krydrer med salvie og svøber i prosciutto. Vi laver ogsÄ ovnbagte cherrytomater, som vi blander med mandler og broccolini - broccolis lillebror! Perfekt tilbehør er ovnbagte kartofler og en lækker cremet sauce med ost og fløde!
LƦs produktets etiket for at fƄ al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diƦtbehov.
4 g
Kyllingebouillon
150 g
Broccolini
200 ml
MadlavningsflĆøde
125 g
Cherrytomater
500 g
Kartofler
1 stk
HvidlĆøgsfed
20 g
Mandler
(IndeholdernĆødder)50 g
Prosciutto
280 g
Kyllingebrystfilet
½ pose
Finrevet ost
(IndeholdermƦlk, Ʀg)1 pose
Timian
efter behov
Salvie
SmĆør* (trin 5)
Tænd ovnen pÄ 220°C/200°C. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Hak timian [1/2 pose, 2P] fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak mandler groft. Fordel kartofler pÄ en bageplade med bagepapir, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.
Pluk salvieblade.Ā LƦg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer pĆ„ et skƦrebrƦt, og bank flade (ca. 1 cm) med en kĆødhammer eller kagerulle.Ā Placer hvert kyllingebryst pĆ„ to skiver prosciutto. LƦg 2-3 salvieblade ovenpĆ„, og svĆøb kylling i prosciutto.Ā
OverfĆør cherrytomater til en anden bageplade med bagepapir, nĆ„r kartoflerne har 15 min tilbage.Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen.Ā Bag i ovnen i 15 min, eller indtil let karamelliseret.Ā Drys kartofler med revet ost, nĆ„r de har 15 min tilbage i ovnen.Ā
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande pĆ„ middelhĆøj varme.Ā Steg kyllingesaltimbocca i 3-5 min pĆ„ hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. OverfĆør til en tallerken.Ā VIGTIGT: Kyllingen er fƦrdig, nĆ„r kĆødet er hvidt og uden antydning af rĆødt.Ā
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande pÄ middelhøj varme. Tilsæt broccolini og et skvæt vand*, og steg i 3-4 min. Tilsæt mandler, halvdelen af hvidløg og en klat smør*, og steg i 1 min. Overfør til en skÄl med lÄg. Smelt en klat smør* i samme stegepande pÄ middelhøj varme. Tilsæt resterende hvidløg, madlavningsfløde, timian, bouillon og saft fra tallerken med kylling, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.
Bland cherrytomater i skĆ„len med broccolini.Ā Anret kyllingesaltimbocca, cherrytomater, broccolini og kartofler pĆ„ tallerkener.Ā Ćs sauce over.