Skip to main content
Kyllingesaltimbocca

Kyllingesaltimbocca

med broccolini & ovnbagte kartofler

4.3
(31)

Imponer familien med en kulinarisk rejse til Italien. I aften laver vi nemlig saltimbocca! Vi skifter kalvekød ud med kylling, som vi krydrer med salvie og svøber i prosciutto. Vi laver også ovnbagte cherrytomater, som vi blander med mandler og broccolini - broccolis lillebror! Perfekt tilbehør er ovnbagte kartofler og en lækker cremet sauce med ost og fløde!

Tags:
Hurtig
Let at lave
Allergener:
Mælk
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Kyllingebouillon

150 g

Broccolini

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

125 g

Cherrytomater

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter)

50 g

Prosciutto

280 g

Kyllingebryst

20 g

Finrevet ost

½ pose

Timian

1 pose

Salvie

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)693 kcal
Energi (kJ)2899.4 kJ
Fedt27.7 g
Mættet fedt12.5 g
Kulhydrat58.2 g
Sukker11.6 g
Kostfibre6.1 g
Protein54.7 g
Salt2.7 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Hak timian [1/2 pose, 2P] fint. Pres eller hak hvidløg fint. Hak mandler groft. Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir, og dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

Forbered råvarer
2

Pluk salvieblade. Læg hvert kyllingebryst mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank flade (ca. 1 cm) med en kødhammer eller kagerulle. Placer hvert kyllingebryst på to skiver prosciutto. Læg 2-3 salvieblade ovenpå, og svøb kylling i prosciutto

Bag cherrytomater
3

Overfør cherrytomater til en anden bageplade med bagepapir, når kartoflerne har 15 min tilbage.Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, eller indtil let karamelliseret. Drys kartofler med revet ost, når de har 15 min tilbage i ovnen. 

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg kyllingesaltimbocca i 3-5 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. VIGTIGT: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. 

Lav sauce
5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt broccolini og et skvæt vand*, og steg i 3-4 min. Tilsæt mandler, halvdelen af hvidløg og en klat smør*, og steg i 1 min. Overfør til en skål med låg. Smelt en klat smør* i samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt resterende hvidløg, madlavningsfløde, timian, bouillon og saft fra tallerken med kylling, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Smag til med salt* og peber*.

Server
6

Bland cherrytomater i skålen med broccolini. Anret kyllingesaltimbocca, cherrytomater, broccolini og kartofler på tallerkener. Øs sauce over.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image