I aften er der torsk med sydlandske smage til aftensmad. Vi krydrer den med Ay Cajun-ba, inden den bages i ovnen. Den gyldne fisk toppes med en hjemmelavet romescosauce, som vi laver med hvidløg og ristet peberfrugt, tomat og mandler. Nyd den som dip til de bagte kartofler med persille og rucola.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
1 stk
Tomat
1 stk
Peberfrugt
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
2 g
Røget paprika
½ stk
Hvidløgsfed
40 g
Rucola
500 g
Kartofler
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til fisk
¼ tsk
Salt til sauce
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med halvdelen af Ay Cajun-ba, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis de ikke er plads på en.
Skær tomat og peberfrugt i 2 cm tern.
Overfør til en anden bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil gyldne.
Fordel mandler på bagepladen, når der er 4-5 min tilbage af grøntsagernes tilberedningstid.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med resterende Ay Cajun-ba og salt, når der er 15 min tilbage af kartoflernes tilberedningstid.
Overfør til et ildfast fad med bagepapir, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Pres eller hak hvidløg fint.
Blend hvidløg, bagt peberfrugt og tomat, røget paprika, mandler, salt og et stort nip peber i en kande med en stavblender eller i en blender.
TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du finhakke alle ingredienserne og blande dem sammen.
Imens, hak persille groft.
Skyl rucola.
Bland rucola, olivenolie og et nip salt i en mellemstor skål.
Vend kartofler med persille og rucola lige inden servering.
Anret kartofler, salat og fisk i skåle.
Top med romescosauce.