topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krydrede hakkebøffer

Krydrede hakkebøffer

med cajunris og frisk limedressing

I aften er vi inspireret af mexicansk madlavning. Vidunderlige hakkebøffer med dejlige tex-mex krydderier steges til perfektion. Samtidig koger vi krydret cajunris, og laver en skøn salat med agurk, tomat og chili. En frisk limedressing med syltet rødløg topper herlighederne.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

½ stk

Lime

50 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

½ stk

Rødløg

½ g

Chiliflager

1 stk

Tomat

1 stk

Agurk

150 g

Langkornede hvide ris

1 pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

2.5 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3970 kJ
Kalorier (kcal)949 kcal
Fedt53.4 g
Mættet fedt16.4 g
Kulhydrat79.9 g
Sukker7.8 g
Protein34.5 g
Salt6.6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav cajunris
1

Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme. 

Svits Ay Cajun-ba i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. 

Sylt løg
2

Imens, hak rødløg [½ stk, 2P] fint.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Bland rødløg, et stort skvæt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en lille skål, og stil til side.

Bland fars
3

Bland hakket oksekød, rasp, Tex-Mex, æg [1 stk | 2 stk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg hakkebøffer
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P] på middelhøj varme.

Form fars til hakkebøffer (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 5-6 min, eller indtil brunet og gennemstegte.

TIP: Farsen er blød, så vent med at vende indtil der er dannet stegeskorpe. - Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav limedressing
5

Imens, hak tomat og agurk fint.

Bland agurk, tomat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og chiliflager [1/2 pakke, 2P] i en skål. 

Vend mayonnaise og fraiche i skålen med rødløg lige inden servering.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret cajunris, hakkebøffer og tomatsalat på tallerkener. 

Server med limedressing.