Skip to main content
Koreansk BBQ-glaseret burger
Koreansk BBQ-glaseret burger

Koreansk BBQ-glaseret burger

med kimchi-inspireret salat og sesamfritter

Blot fantasien sætter grænser for, hvordan en burger kan se ud! I dag lader vi os inspirere af koreansk madlavning, og laver bøffer glaseret i koreansk BBQ-sauce. I vores burger kommer der også kimchi-inspireret kålsalat med masser af lime og chiliflager. Vi serverer herlighederne med sesamfritter med koriander, forårsløg og asiatisk mayonnaise.

Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Soja
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

225 g

Hakket oksekød

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

75 g

Koreansk BBQ-sauce

(Indeholder: Soja, Sesam)

100 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Gluten, Hvede, Soja, Sesam)

½ stk

Gulerod, Julienne

1 stk

Citrusfrugt

1 g

Chiliflager

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Glaskål, hvid

75 g

Spidskål, skåret

1 stk

Forårsløg

1 stk

Koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til slaw

½ tsk

Sukker til salat

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

Næringsindhold

Energi (kJ)5048 kJ
Kalorier (kcal)1207 kcal
Fedt55.7 g
Mættet fedt9.4 g
Kulhydrat128.5 g
Sukker27.1 g
Kostfibre14.6 g
Protein44.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.3 g
Potassium1489.8 mg
Calcium7.8 mg
Iron2.5 mg

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav salat
2

Imens, halver lime.

Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm tynde stave.

Bland glaskål, et stort skvæt limesaft, salt, sukker, chiliflager, spidskål og gulerod.

Snit forårsløg fint.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg bøffer
3

Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

Tilsæt koreansk BBQ-sauce, og vend bøffer indtil glaserede. Tag af varmen.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Varm boller
4

Del boller på midten.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Tilsæt sesamfrø
5

Vend fritter med sesamfrø lige inden servering.

Server
6

Smør boller med halvdelen af asiatisk mayonnaise, og top med bøffer og lidt salat.

Server med fritter, resterende salat og asiatisk mayonnaise.

Top fritter med forårsløg og koriander.