Skip to main content
Koreansk BBQ-glaseret burger
Koreansk BBQ-glaseret burger

Koreansk BBQ-glaseret burger

med kimchi-inspireret salat og sesamfritter

Blot fantasien sætter grænser for, hvordan en burger kan se ud! I dag lader vi os inspirere af koreansk madlavning, og laver bøffer glaseret i koreansk BBQ-sauce. I vores burger kommer der også kimchi-inspireret kålsalat med masser af lime og chiliflager. Vi serverer herlighederne med sesamfritter med koriander, forårsløg og asiatisk mayonnaise.

Allergener:
Egg
Gluten
Milk
Hvede
Soja
Sesamzaad

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Briocheboller

225 g

Hakket oksekød

25 g

Rasp

75 g

Koreansk BBQ-sauce

100 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

½ stk

Gulerod, Julienne

1 stk

Lime

1 g

Chiliflager

500 g

Kartofler

10 g

Sesamfrø

1 stk

Glaskål, hvid

75 g

Spidskål, skåret

1 stk

Forårsløg

1 stk

Koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til slaw

½ tsk

Sukker til salat

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

Næringsindhold

Energi (kJ)5065 kJ
Kalorier (kcal)1211 kcal
Fedt56.2 g
Mættet fedt9.5 g
Kulhydrat128.4 g
Sukker27 g
Kostfibre14.6 g
Protein44.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7.3 g
Potassium1489.8 mg
Calcium7.8 mg
Iron2.5 mg

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav salat
2

Imens, halver lime.

Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm tynde stave.

Bland glaskål, et stort skvæt limesaft, salt, sukker, chiliflager, spidskål og gulerod.

Snit forårsløg fint.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg bøffer
3

Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

Tilsæt koreansk BBQ-sauce, og vend bøffer indtil glaserede. Tag af varmen.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Varm boller
4

Del boller på midten.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Tilsæt sesamfrø
5

Vend fritter med sesamfrø lige inden servering.

Server
6

Smør boller med halvdelen af asiatisk mayonnaise, og top med bøffer og lidt salat.

Server med fritter, resterende salat og asiatisk mayonnaise.

Top fritter med forårsløg og koriander.