Blot fantasien sætter grænser for, hvordan en burger kan se ud! I dag lader vi os inspirere af koreansk madlavning, og laver bøffer glaseret i koreansk BBQ-sauce. I vores burger kommer der også kimchi-inspireret kålsalat med masser af lime og chiliflager. Vi serverer herlighederne med sesamfritter med koriander, forårsløg og asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Briocheboller
225 g
Hakket oksekød
25 g
Rasp
75 g
Koreansk BBQ-sauce
100 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
½ stk
Gulerod, Julienne
1 stk
Lime
1 g
Chiliflager
500 g
Kartofler
10 g
Sesamfrø
1 stk
Glaskål, hvid
75 g
Spidskål, skåret
1 stk
Forårsløg
1 stk
Koriander
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til slaw
½ tsk
Sukker til salat
1 stk
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, halver lime.
Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm tynde stave.
Bland glaskål, et stort skvæt limesaft, salt, sukker, chiliflager, spidskål og gulerod.
Snit forårsløg fint.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
Tilsæt koreansk BBQ-sauce, og vend bøffer indtil glaserede. Tag af varmen.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Del boller på midten.
Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.
Vend fritter med sesamfrø lige inden servering.
Smør boller med halvdelen af asiatisk mayonnaise, og top med bøffer og lidt salat.
Server med fritter, resterende salat og asiatisk mayonnaise.
Top fritter med forårsløg og koriander.