topBanner
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med spaghetti & basilikum

Byd familien på en sand klassiker i aften. Al dente spaghetti ledsages af hjemmelavede kødboller i en intens og velsmagende sauce lavet på italiensk tomatsauce, en knivspids sukker, gulerødder og zucchini. Giv retten et luksuriøst pift med frisk basilikum og revet mozzarella, der smelter sammen til et himmelsk godt tæppe, som vækker glæde hos både børn og voksne.

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutensojaægmælksennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Zucchini

1 stk

Gulerod

2 stk

Hvidløgsfed

250 g

Spaghetti

(Indeholdergluten, soja)

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 pakke

Finthakkede tomater

20 g

Finrevet ost

(Indeholderæg, mælk)

15 g

Worcestershire sauce

(Indeholdergluten, soja, sennep)

35 g

Tomatpuré

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)

¼ tsk

Salt*

½ tsk

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3893 kJ
Kalorier (kcal)931 kcal
Fedt20 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat129 g
Sukker27 g
Protein53 g
Salt5 g
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring en stor gryde med vand* i kog.

Riv zucchini [½ stk, 2 pers.].

Riv gulerod (uskrællet).

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak basilikum groft.

2

Kog spaghetti i 7-9 min, eller indtil ‘al dente’.

Si vand* fra.

Hæld spaghetti tilbage i gryden. Vend med en smule olivenolie*.

3

Bland hakket oksekød, æg*, panko og salt* i en skål.

Rul fars til kødboller (5 pr. person). Stil til side på en tallerken.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg kødboller i 10-12 min. Stil til side på en ren tallerken.

5

Opvarm samme stegepande ved middelhøj varme.

Steg gulerod, zucchini og hvidløg i 3-4 min.

Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré [½ dåse, 2 pers.], Worcestershire sauce, Middelhavsdrøm, salt* [1/4 tsk, 2 pers. | 1/2 tsk, 4 pers.] og sukker*. Lad simre i 2-3 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt kødboller og tomatsauce til gryden med spaghetti. Vend det hele sammen.

6

Anret spaghetti og kødboller i dybe tallerkener.

Drys med revet ost og basilikum.