'Orange chicken' er en klassisk kinesisk opskrift hvor kylling vendes i en sød og syrlig marinade lavet på appelsiner. Her serverer vi vores appelsinglaseret kylling med stegte grøntsager og skønne jasminris og topper herlighederne med hakkede peanuts for ekstra knas. Velbekomme!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Jasminris
300 g
Kyllingebryststrimler
2 stk
Appelsin
200 g
Wokblanding
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Gluten, Soja)
8 g
Majsstivelse
10 g
Ingefærpasta
1 stk
Grøn peberfrugt
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
1 g
Chiliflager
2 g
Røget paprika
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Ketchup til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 dl
Vand til sauce

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern.
Bland appelsinsaft, vand, sojasauce, ingefærpasta, chiliflager, ketchup, halvdelen af majsstivelse, sukker og et nip peber i en lille skål.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Bland kylling, røget paprika, resterende majsstivelse, salt og et nip peber i en stor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. -Tilsæt eventuelt mere olivenolie til panden hvis kyllingen vil sætte sig fast. - Steg eventuelt i flere omgange ved behov
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg wokblanding og peberfrugt med salt i 2-3 min, eller indtil let bløde.
Tilsæt appelsinmarinade, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet.
Hak peanuts groft.
Anret ris, grøntsager og kylling på tallerkener.
Top med peanuts.