Skip to main content

Kinesisk inspireret appelsinkylling

med jasminris og peanuts

'Orange chicken' er en klassisk kinesisk opskrift hvor kylling vendes i en sød og syrlig marinade lavet på appelsiner. Her serverer vi vores appelsinglaseret kylling med stegte grøntsager og skønne jasminris og topper herlighederne med hakkede peanuts for ekstra knas. Velbekomme!

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Mere grønt
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Soja
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

150 g

Jasminris

300 g

Kyllingebryststrimler

2 stk

Appelsin

200 g

Wokblanding

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

8 g

Majsstivelse

10 g

Ingefærpasta

1 stk

Grøn peberfrugt

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

1 g

Chiliflager

2 g

Røget paprika

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Ketchup til sauce

1 tsk

Sukker til sauce

½ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 dl

Vand til sauce

Energi (kJ)3027 kJ
Kalorier (kcal)724 kcal
Fedt15.6 g
Mættet fedt2.6 g
Kulhydrat99.9 g
Sukker26.5 g
Kostfibre15.3 g
Protein52.8 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5.3 g
Potassium62.7 mg
Calcium13.8 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

2

Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern. 

Bland appelsinsaft, vand, sojasauce, ingefærpasta, chiliflager, ketchup, halvdelen af majsstivelse, sukker og et nip peber i en lille skål. 

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

3

Bland kylling, røget paprika, resterende majsstivelse, salt og et nip peber i en stor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. 

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. -Tilsæt eventuelt mere olivenolie til panden hvis kyllingen vil sætte sig fast. - Steg eventuelt i flere omgange ved behov

4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg wokblanding og peberfrugt med salt i 2-3 min, eller indtil let bløde. 

Tilsæt appelsinmarinade, og lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet. 

5

Hak peanuts groft. 

6

Anret ris, grøntsager og kylling på tallerkener. 

Top med peanuts. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image