Skip to main content
Mexicansk inspireret fish & chips

Mexicansk inspireret fish & chips

En version til børn, en til voksne

Med vores børnevenlige koncept bliver familiemiddage nemme at tilpasse, så alle får glæde af måltidet. Børnene kan nyde de enkle og milde smage, mens forældrene kan tilføje det lille ekstra, der gør retten til deres egen. Fish & chips er en rigtig klassiker, og i dag giver vi den nye, mexicanske klæder! Vi laver en herlig salsa på peanuts, koriander og citrusfrugt, som passer perfekt til den sprødpanerede sej. Hvis børnene ikke er til peanutsalsa, er der også mayonnaise at dyppe fisk og fritter i. Vi serverer med sprøde fritter og farverig blandet salat med cherrytomater.

Tags:
Mælkefri
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Jordnødder
Æg
Sennep
Sesam
Nøtter
Kan indeholde spor af allergener

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid
SværhedsgradLet
Antal portioner

500 g

Kartofler

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Sesam, Nøtter, Jordnødder, Kan indeholde spor af allergener)

1 stk

Citrusfrugt

125 g

Cherrytomater

1 g

Chiliflager

1 stk

Løg

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Koriander

10 g

Tex-Mex

60 g

Blandet salat

150 g

Majs

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til salsa

1.5 spsk

Olie til salsa

2 spsk

Mel til panering

¼ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

Energi (kJ)3507 kJ
Kalorier (kcal)838 kcal
Fedt39.8 g
Mættet fedt6 g
Kulhydrat85.9 g
Sukker14.5 g
Kostfibre10.5 g
Protein38.4 g
Kolesterol0.4 mg
Salt6.8 g
Potassium1643.5 mg
Calcium54.7 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Skær løg i tynde, halve skiver. 

Fordel kartofler og løg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af Tex-Mex, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav peanutsalsa
2

Imens, hak koriander fint.

Hak peanuts groft.

Halver citrusfrugt.

Bland chiliflager, peanuts, koriander, et stort skvæt citrusfrugtsaft, salt og olivenolie i en lille skål.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav salat
3

Skyl salat.

Hæld væde fra majs.

Skær cherrytomater i kvarte. 

Bland salat, cherrytomater, majs, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål. 

Paner fisk
4

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken, og kom panko og resterende Tex-Mex i en tredje dyb tallerken. 

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.

Steg fisk
5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med et nip salt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret fritter, salat og fisk på tallerkener.

Dryp peanutsalsa over fisk på voksentallerkenerne.

Server med mayonnaise til børnetallerkenerne.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image