
Med vores børnevenlige koncept bliver familiemiddage nemme at tilpasse, så alle får glæde af måltidet. Børnene kan nyde de enkle og milde smage, mens forældrene kan tilføje det lille ekstra, der gør retten til deres egen. Fish & chips er en rigtig klassiker, og i dag giver vi den nye, mexicanske klæder! Vi laver en herlig salsa på peanuts, koriander og citrusfrugt, som passer perfekt til den sprødpanerede sej. Hvis børnene ikke er til peanutsalsa, er der også mayonnaise at dyppe fisk og fritter i. Vi serverer med sprøde fritter og farverig blandet salat med cherrytomater.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Sesam, Nøtter, Jordnødder, Kan indeholde spor af allergener)
1 stk
Citrusfrugt
125 g
Cherrytomater
1 g
Chiliflager
1 stk
Løg
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Koriander
10 g
Tex-Mex
60 g
Blandet salat
150 g
Majs
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til salsa
1.5 spsk
Olie til salsa
2 spsk
Mel til panering
¼ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Fordel kartofler og løg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af Tex-Mex, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, hak koriander fint.
Hak peanuts groft.
Halver citrusfrugt.
Bland chiliflager, peanuts, koriander, et stort skvæt citrusfrugtsaft, salt og olivenolie i en lille skål.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Skyl salat.
Hæld væde fra majs.
Skær cherrytomater i kvarte.
Bland salat, cherrytomater, majs, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken, og kom panko og resterende Tex-Mex i en tredje dyb tallerken.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med et nip salt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Anret fritter, salat og fisk på tallerkener.
Dryp peanutsalsa over fisk på voksentallerkenerne.
Server med mayonnaise til børnetallerkenerne.