HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikærtetagine
topBanner
Kikærtetagine

Kikærtetagine

med persille-hvidløgsbrød

Omfavn et nordafrikansk smeltedigel af baharat og dukkah med vores kikærtetagine. Duften af tranebær, peberfrugter og knuste tomater hvirvler rundt i dit køkken som en kulinarisk sandstorm. Når vinden er modnet, serverer du denne berbiske herlighed med sprød persille og hvidløgsbrød.

Tags:VegetariskStærkUnder 650 kcal
Allergener:nøddersellerisesamjordnøddergluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pakke

Løg

1 pakke

Rød peberfrugt

4 g

Kikærter

1.33 spsk

Baharat

1 dl

Dukkah

(Indeholdernødder, selleri, sesam, jordnødder)

Finthakkede tomater

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

Tranebær

(Kan indeholdejordnødder, nødder, sesam)

Bredbladet persille

Hvidløgsfed

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1090.0497 kJ
Kalorier (kcal)260.5281 kcal
Fedt11.6958 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat23.09 g
Sukker8.7 g
Protein9.727 g
Salt2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Hak løg fint. Skær peberfrugt i små tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Tag smør* ud af køleskabet.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved høj varme. Steg løg, peberfrugt, baharat og dukkah under omrøring i 3-4 min.

3

Sænk til middel varme. Tilsæt kikærter, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, vand* [1-2 dl, 2 pers. | 2-3 dl, 4 pers.] og tranebær. Lad simre i 10-15 min. Krydr med salt* og peber*.

4

Hak persille (gem et par blade til anretning) fint. Pres eller hak hvidløg fint. Bland en klat smør*, hvidløg og 1/2 persille med et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt resterende persille til gryden.

5

Skær brød over på langs og derefter i 5-6 cm tykke stykker. Smør med hvidløgssmør. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 6-7 min.

6

Anret kikærtetagine i dybe tallerkener. Top med persilleblade. Server med hvidløgsbrød.