
Kikærtetagine
med persille-hvidløgsbrød
Omfavn et nordafrikansk smeltedigel af baharat og dukkah med vores kikærtetagine. Duften af tranebær, peberfrugter og knuste tomater hvirvler rundt i dit køkken som en kulinarisk sandstorm. Når vinden er modnet, serverer du denne berbiske herlighed med sprød persille og hvidløgsbrød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Løg
1 stk
Rød peberfrugt
1 pakke
Kikærter
2 g
Baharat krydderiblanding
15 g
Dukkah
1 pakke
Hakkede tomater
4 g
Grøntsagsbouillon
20 g
Tranebær
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Baguette
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1.33 spsk
Smør
1 dl
Vand
Fremgangsmåde
Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Hak løg fint. Skær peberfrugt i små tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Tag smør* ud af køleskabet.
Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved høj varme. Steg løg, peberfrugt, baharat og dukkah under omrøring i 3-4 min.
Sænk til middel varme. Tilsæt kikærter, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, vand* [1-2 dl, 2 pers. | 2-3 dl, 4 pers.] og tranebær. Lad simre i 10-15 min. Krydr med salt* og peber*.
Hak persille (gem et par blade til anretning) fint. Pres eller hak hvidløg fint. Bland en klat smør*, hvidløg og 1/2 persille med et nip salt* og peber* i en skål. Tilsæt resterende persille til gryden.
Skær brød over på langs og derefter i 5-6 cm tykke stykker. Smør med hvidløgssmør. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 6-7 min.
Anret kikærtetagine i dybe tallerkener. Top med persilleblade. Server med hvidløgsbrød.